Nieuwsbericht

11-04-2012

Paaswedstrijd Amersfoort - 09-04-2012

Terwijl in Utrecht afgelopen maandag een aantal mensen het vanwege de kou en de regen al na 8,8 kilometer voor gezien hield, was in Amersfoort een viertal jeugdatletes en één al wat oudere jongere tot het bittere einde actief tijdens de Paaswedstrijd van A.V. Triathlon. De bardames en –heren aldaar speelden met twee soorten soep overigens heel handig op die wat frisse en natte weersomstandigheden in. Nu vind ik persoonlijk erwtensoep het hele jaar door wel smaken, maar ook ik moet toegeven dat je op de negende dag van april niet snel verwacht nog ergens zo’n tafereeltje als het onderstaande aan te treffen. Ik had liever gezien dat de weersomstandigheden er voor zorgden dat de waterijsjes als ‘warme’ broodjes over de toonbank gingen, maar goed...

Het smaakte heerlijk!


O ja, er werd ook nog wat aan atletiek gedaan...

Laten we beginnen met de bikkel van de dag. Elina Jonis had zich ingeschreven voor maar liefst zeven onderdelen. Waar professionele meerkampsters twee dagen over doen, deed zij in iets meer dan drie uur. Met dank aan de roostermaker rende Elina van het kogelstoten naar de 80 meter horden en meteen weer terug naar verspringen, om vervolgens te gaan discuswerpen op de hoogspringmat, en de 300 meter horden met een speer in haar handen te volbrengen. Het voorgaande verliep waarschijnlijk in een iets andere volgorde, dat heb ik niet onthouden, maar zelf weet ze het nog precies, dus je kunt het haar altijd vragen. Al met al leverde het Elina een paar mooie persoonlijke records op, waaronder een verbetering van haar tijd op de 300 meter horden met zo’n 10 seconden en een prestatie van 1.32 bij het hoogspringen!

Nog zo’n 250 meter en 6 van die dingen te gaan...


Ook zo’n bikkel was Jamie Verweij, die niet aan zeven onderdelen deelnam, maar wel aan maar liefst vier loopnummers: 80 meter zonder hekjes, 80 meter met hekjes, 150 meter zonder hekjes en 300 meter met hekjes, waarbij ‘hekjes’ staat voor ‘horden’. Het leverde Jamie vier persoonlijke records op, waarvan er drie zelfs in de top 10 aller tijden van Statina zijn beland. Klasse, en dat al aan het begin van het seizoen en onder deze ongunstige omstandigheden!

Ook Jamie deed aan waaghalzerij...


Bij de meisjes junioren D namen Meike van Kranenburg en Veri Gutte deel aan de werp3kamp, die bestond uit kogelstoten, discuswerpen en speerwerpen. Het kogelstoten viel bij beide dames ietsjes tegen. Dat vonden ze zelf gelukkig ook. De oorzaak moet nog worden gevonden, maar we kunnen het ook gewoon snel vergeten en lekker verder trainen! Discus- en speerwerpen verliepen daarentegen redelijk goed, met persoonlijke records voor Meike en bijna-persoonlijke records voor Veri, die trots als derde in het klassement eindigde en een bronzen medaille in ontvangst mocht nemen. Gefeliciteerd!

Dan die al wat oudere jongere uit de eerste zin van dit stukje, Nick Gieltjes. Zo’n boom van een vent kun je moeilijk ‘jeugdatleet’ noemen, al is hij met zijn 16 jaar ook nog niet volwassen. Oudere jongere dus. Nick nam ook deel aan de werp3kamp, daarnaast aan de sprint2kamp. Nick werpt meestal lekkerder dan nu, maar ook hij wist beslag te leggen op de derde plek in het eindklassement. Over zijn laatste prestatie van de dag is hij waarschijnlijk het meest tevreden. En terecht, want 25.19 op een 200 meter is een prima tijd bij een temperatuur van zo’n 9 graden.

Maak je geen zorgen, de man op de achtergrond heeft niet geprobeerd de kogel terug te koppen...


Al met al hebben we een hele gezellige dag gehad, en het was een prima georganiseerde wedstrijd, eentje om te onthouden voor volgend jaar!

Hartelijke groeten,
Jeroen GutteLees meer berichten