Nieuwsbericht

08-04-2012

Openingswedstrijd Papendrecht - 31-03-2012

Om half tien kwamen we aan bij de baan in Papendrecht. Het was fris en er stond een behoorlijke wind, maar gelukkig was het wel droog. De familie Gutte had hun tentje al staan en daar konden we onze rugnummers ophalen.

ís Ochtends waren het vooral de pupillen en de junioren C en D die in actie kwamen op hun onderdelen van de vierkamp. Om 10 uur begonnen de junioren D (Athur, Tein en Julia en Veri) met verspringen en kogelstoten en de meisjes pupillen A1 (Julie) mochten balwerpen. De jongens pupillen A2 (Rico, Koen en Ruurd) mochten eerst 60 meter sprinten en de meisjes junioren D (Natalie, Mai en Vita, Vera en Anke) kogelstoten. Bij de 80 meter sprint liep Natalie een mooie 11.08, zij werd op dit onderdeel 2e in haar categorie. De onderdelen van de vierkamp volgden allemaal vrij vlot achter elkaar, zodat zij begin van de middag al klaar waren.

Veri Gutte en Julia van Knippenberg:


Rond de middag druppelden ook de junioren B, A, senioren en masters binnen. Voor de vrouwen masters was deze wedstrijd een soort generale voor de masterscompetitie die over twee weken begint. Ook konden ze nu meten of de extra trainingen van de afgelopen weken baat hadden gehad. Bij het verspringen wilde Antje graag verder dan 3 en Nancy verder dan 4 meter springen. En dat lukte! Antje sprong 3.07 en Nancy 4.15. Esther en Thamar testten hun krachten bij de werpnummers kogel (Thamar) en discus (beiden). Thamar wierp haar discus naar een mooie 19.38 en Esther zat daar vlak achter met 18.35.

Mai Elie:


Ook de mannen masters waren vertegenwoordigd bij het verspringen, hoogspringen en de werpnummers.

Ondertussen werd er ook nog gelopen. Zo behaalde Arthur nog een medaille door als tweede te finishen bij de 80 meter horden in een tijd van 16.38. Bij de junioren B liep Lucy bij de 100 meter horden een clubrecord in 16.67. Na de horden werden er nog series 800 meter en 100 meter sprint gelopen. Jelmer werd bij de 800 meter eerste in een mooie tijd van 2.08.19. Voor de meisjes B was het de eerste keer dat ze 100 meter moesten sprinten, dus ze zouden in elk geval een pr lopen. Ruby sprintte in 14.07 naar een derde tijd en Lucy zat daar vlak achter met 14.64.

Marc lommert:


Rond een uur of vijf was het voor de atleten van de Statina afgelopen en konden we terugkijken op een koude maar gezellige dag met weer mooie prestaties.

Nancy den BestenLees meer berichten