Nieuwsbericht

02-04-2012

Ruben Stittelaar tussen de wereldtop

Gisteren, 1 april 2012, werd in het Limburgse Brunssum de 24e Parelloop gehouden. Dit is niet zo maar een loop. De Parelloop Brunssum is een van de zeven Limburgse Top (Sport) Events, als zodanig aangemerkt door de stichting Topsport Limburg (voorheen Olympisch Steunpunt Limburg). Men richt zich hierbij op het stimuleren van jong talent. Voor de ontwikkeling van jong talent en topsporters is het van groot belang en leerzaam dat hij of zij zich in eigen omgeving en voor eigen publiek kan meten met de nationale en internationale top.
De Parelloop trekt dan ook de echte wereldtop aan. Zo heeft de Keniaan Micah Kogo hier in 2009 het wereldrecord op de 10 km verbeterd (27 min. 01 sec.) nadat het in 2001 op dit parkoers ook al een keer gevestigd was.
Ruben Stittelaar was uitgenodigd voor deelname aan het onderdeel Top Run (10 km). Ruben:

ďAlles was goed verzorgd, ik hoefde alleen nog maar hard te lopen. In de sporthal was een zaal gereserveerd voor de Top Run lopers, waar ik me moest melden en mijn startnummer (68) klaar lag met een chip en als je trek had stond er een compleet buffet klaar inclusief Limburgse vlaaien.
Een mooie ervaring tussen alle lopers uit Kenia, Rusland, Denemarken, Marokko, Finland, EthiopiŽ enz......
Om 12.00 uur klonk het startschot en vertrok ik met ca. 130 toplopers en loopsters.
Na een paar rondjes door Brunssum, heuvel op, heuvel af, kwam ik in 33:11 over de finish.ĒDe Top Run werd gewonnen door de Keniaan Philip Yego, in 27:49. Beste Nederlander was Jesper van der Wielen op een 15e plaats met een tijd van 29:11. De tijd van Ruben, 33:11, goed voor een 70e plaats, is slechts 3 seconden boven het door hem vorige week gevestigde Statina record overall op deze afstand.

Kijk hier voor meer info over de Parelloop en de uitslagen.Lees meer berichten