Nieuwsbericht

26-03-2012

Persbericht RegioBank Culemborg City Run - 25-03-2

Mede dankzij het weer, de verhuizing van de loop naar het centrum van de stad, de goede samenwerking met medewerk(st)ers van de gemeente Culemborg en een uitgebreide promotiecampagne, waarbij ook sociale media als Facebook en Twitter volop werden ingezet, werd de RegioBank Culemborg City Run van atletiekvereniging Statina van afgelopen zondag een daverend succes.

Voor deze vernieuwde editie verschenen maar liefst 380 lopers en loopsters aan de start, een ruime verdubbeling ten opzichte van die van vorig jaar.

De gelopen tijden mochten er zeker zijn: Bij de meisjes won Roma de Ruiter uit Alkmaar de 1 kilometer in 4 minuten en 9 seconden, bij de jongens liepen Ole en Tijmen Laeven uit Culemborg allebei een tijd van 3 minuten en 48 seconden. Op de 5 kilometer ging de winst bij de meisjes/vrouwen in een tijd van 20 minuten en 37 seconden naar Tonny Peer uit Ewijk. Bij de jongens/mannen werd deze afstand gewonnen door Merwin Dollison uit Winsom, hij deed er slechts 15 minuten en 43 seconden over om de eindstreep te halen. De 10 kilometer werd gewonnen door Nadja Balemans uit Culemborg en Ruben Stittelaar uit Tricht in respectievelijk 46 minuten en 56 seconden en 33 minuten en 8 seconden. Op de langste afstand, de 15 kilometer, ging de winst bij de meisjes/vrouwen naar Inez Stärk uit Culemborg, de snelste man over drie ronden van 5 kilometer was Bernard Roelen uit Utrecht. Inez finishte na 1 uur, 6 minuten en 51 seconden, Bernard liep een snelle 52 minuten en 35 seconden.

Een korte impressie:


Lees meer berichten