Nieuwsbericht

16-03-2012

Polderen in Ameide Ė 10-03-2012

Een ongewoon kleine delegatie van Statina startte afgelopen zaterdag op de 5 Engelse mijlen in Ameide (achter Leerdam). Waarom we met zoín klein groepje waren, is me niet geheel duidelijk. Blessures misschien? En oh ja, Nico was op vakantie. Maar degenen die de loop wel liepen, deden dit weer met veel plezier. Ook al was het een grijze dag met nog net geen spetters, het is het beste hardloopweer dat je je kunt wensen. Twaalf graden, geen zon, weinig wind.

Ruben Stittelaar had als doel gesteld om de achtduizend poldermeters onder de 27 minuten te lopen, iets minder dan drieŽnhalve minuut per kilometer (!). Ook al moest hij na de eerste drie kilometer de kopgroep laten gaan, hij heeft zijn persoonlijk doel wel gehaald en eindigde op een 10e plaats met 26:51. Vergelijk dit met de winnaar, topatleet Jesper van der Wielen die 23:14 (parcoursrecord!) liep en je ziet dat Ruben een indrukwekkende prestatie heeft neergezet.

Bij de andere deelnemers, Ron, Corina, Gerrit, Casper en ondergetekende, verliep het redelijk. Voor Casper verliep het zelfs goed met een debuuttijd van 37:40. Maar voor mezelf gold dat ik tot mijn schrik moest constateren dat ik er maar liefst 2,5 minuut langzamer over had gedaan vergeleken met vorig jaar. En ik had niet eens last van blessures of ander ongemak. Zou nou een extra jaar in een mensenleven zoveel verschil maken? Dat belooft weinig goeds als deze trend zich doorzet...


met de klok mee: Gerrit, Ron, Sandra, Ruben

Toch is hardlopen van wedstrijden heel inspirerend. Je leert veel over jezelf. Na elke wedstrijd begint de analyse. Ik probeer altijd te achterhalen of de warming-up voldoende was (zeker), de opbouw goed (ja), of ik genoeg getraind heb (ik dacht het wel), het begintempo in de wedstrijd niet te snel of te langzaam (dat was ok) en of ik de eindspurt op tijd heb ingezet (dat ging helaas niet meer). Met al deze overpeinzingen probeer je dan een bevredigende conclusie te trekken. En meestal lukt dat heel aardig, maar dit keer begrijp ik geen snars van die 2,5 minuut vertraging. De enige remedie om daar wat aan te doen is mín pijlen maar weer te richten op een volgende loop in dit circuit: Heukelum (21 april) of natuurlijk op onze eigen City Run over twee weken!

Sandra Wormgoor

----------------
Ruben Stittelaar: 26:51
Ron van der Linden: 30:46
Casper Koerting: 37:50
Sandra Wormgoor: 41:00
Corina van der Linden: 41:08
Gerrit Koerting: 41:42

zie deze site voor alle uitslagenLees meer berichten