Nieuwsbericht

07-02-2012

39e Midwintermarathon Apeldoorn – 5-02-2012

“It giet oan!” zullen ze bij de organisatie van de 39e Midwinter Marathon gedacht hebben, want enkele dagen eerder zag het er vanwege de barre winterse omstandigheden nog penibel uit of het wel zou doorgaan. Maar dankzij een pakket extra maatregelen en inzet van veel extra vrijwilligers, werd het zondag weer een fijn loopfestijn. Het parkoers was flink sneeuwvrij gemaakt, er was warme thee onderweg, en ondanks de kou was er overal aanmoedigend publiek.
Vier Statinaleden trotseerden zondag de kou en kwamen naar Apeldoorn om een van de afstanden te lopen. Twee liepen de Mini Marathon (18.5 km): Dorien Stroomberg en Wim van Engeldorp Gastela. Dorien finishte in netto 1.57.08 en Wim deed er net iets langer over (1.57.56).André van IJzendoorn startte om 12 uur voor de Asselronde (27.5 km) als voorbereiding op de marathon van Rotterdam in april aanstaande. Hoewel die-hard André bij winterse loopevenementen nooit anders dan in korte broek te zien is, had hij dit keer de korte broek toch maar verwisseld voor een lange tight. Via de nieuwsbrief waren trouwens ook nadrukkelijke kledingadviezen gegeven. Toch waren er enkele lopers te zien die het waagden met blote benen te lopen.André finishte in 2.06.43 met een gemiddelde snelheid van ruim 13 km per uur, een tijd waar hij gezien de omstandigheden best tevreden mee was.
Ikzelf heb meegedaan aan de Acht (km) van Apeldoorn, rustig aan om geen nieuwe blessures aan te wakkeren. Kleding: thermo, statinashirt, trainingspak, handschoenen, skimuts. Die laatste 2 zaken moesten na een kwartier vanwege de warmte trouwens alweer uitgetrokken worden. In tegenstelling tot de Asselronde, de Mini marathon en de hele marathon, loopt het traject van de Acht km meer door de buitenwijken van Apeldoorn, met een kleine lus door de bossen, en een kort bezoek aan de Apenheul. Vanwege het grote aantal deelnemers (ook aan de Acht) en de smalle paden hier en daar, kon je toch moeilijk je eigen tempo aanhouden, want steeds moest je inhalen of je tempo verlagen omdat je er dan niet langs kan. Mijn tijd uiteindelijk: 45.46.

Vriendelijke loopgroeten,
Nico BrandLees meer berichten