Nieuwsbericht

11-01-2012

40e PWN Egmond Halve Marathon - 8-1-2012

Zondag 8 januari was het weer zo ver, de jaarlijkse strandwandeling in Egmond. Nou ja wandelen, er werd zoals vanouds weer aardig doorgelopen. Ook een bescheiden groep leden van onze vereniging reisde die zondagmorgen vroeg richting Egmond. Uiteraard eerst de auto parkeren in Heiloo en dan met de bus naar Egmond.
Het was al snel drukker aan het worden in de sporthal en de verwarmde omkleedtent. Iedereen maakte zich ontspannen klaar voor de grote uitdaging. Zal de zon blijven schijnen, hoe staat de wind op het strand, lange of korte mouwen, en natuurlijk de welgemeende discussie: lange of korte broek. Uiteindelijk even warm lopen in de duinen en dan op naar de start.
Zoals gewend in Egmond was de start keurig op tijd en verliep geheel feilloos! André en Gerrit waren al snel weg in de wedstrijdgroep, Vincent vertrok 7 minuten later met als missie Gerrit in te halen. Na de eerste drie kilometer door het plaatsje Egmond begon het strand richting Castricum aan Zee, en Yes, wind mee op het strand. Na jaren van ploeteren en beschutting zoeken bij andere deelnemers konden we nu vol genieten van het strand en werden we de volgende 7 kilometer door geblazen. Even flink ploeteren door het mulle zand de duin op en daarna langs de waterpost genietend van het uitzicht de duinen in.
Een prachtig gezicht al die lopers achter elkaar over het relatief smalle paadje. Goed opletten met inhalen voor achterop komende snellere lopers en daarna gauw weer rechts lopen. Na kilometerpunt 14 begint het allemaal weer wat vlakker te worden en bestaan de komende 6 kilometers vooral uit volhouden.
Tenslotte om het af te leren bij kilometerpunt 20 nog even klimmen en dan gauw over de Boulevard naar de Finish. Een fantastische tocht!


Marc van der Kort en André van IJzendoorn

Onder de Statina lopers is goed gepresteerd. Marc van de Kort was de snelste Statina loper met 1:25:22 vervolgd door André van IJzendoorn die ondanks het laten vallen van zijn bidon en een sanitaire stop onderweg de klok passeerde op 1:36:31 Vincent Groenen liep een keurige 1:41:31 Gert Jan van der Drift eindigde op 1:43:10. Gerrit Koerting zette de klok stil op 1:55:44.


Vincent Groenen en Gertjan van der Drift

Geheel tevreden namen we nog een klein drankje in de tent en na een lunch in de plaatselijke cafetaria van Heiloo zetten we de terugreis weer in richting huis.

Egmond: Tot volgend jaar!

Vincent Groenen

Lees meer berichten