Nieuwsbericht

09-12-2011

Montferland Run - 4-12-2011

Al een paar weken had Ruben Stittelaar in zijn hoofd het idee om dit jaar nog een keer een 15 km te lopen. Op 4 december jongstleden stond de Montferlandrun op de hardloopkalender, waarbij de hoofdafstand 15 km is. Gelukkig viel het met het weer bijzonder mee, zodat hij het wilde proberen. Dus op naar 's-Heerenberg.
Droog weer, ongeveer 8 graden maar wel een stevig windje.
Om 12.00 uur klonk het startschot en gingen ca. 2500 deelnemers van start.
Bij de start had Ruben een mooie plek kort achter de toppers van deze loop, zoals Philip Langat, Abel Kirui, Koen Raaijmakers, Michel Butter, Marco Gielen, Edna Kiplagat enz.
Het parcours van een ronde van 15 km in de Montferland Run heeft een hoogteverschil van 42 meter, waarbij de heuvels (met name de Peeskesbult) eigenlijk lastiger zijn dan bij de Zevenheuvelenloop.
Ruben kon dit keer gelukkig bij iemand aanklampen, Naomy Jepkosgei uit Kenia, waar hij 12 km mee samen gelopen heeft (zie foto).De laatste 3 km kon hij zelfs afstand van haar nemen en finishte in een tijd van netto 54.09.Hiermee werd Ruben 32e overall, 22e bij de heren senioren overall en 12e Nederlander. En een verbetering van het Statina clubrecord op deze afstand bij de junioren A wat sinds 1997 op naam stond van Sam Bruinse!
Winnaar werd Philip Langat in 42.34 wat een nieuw parcoursrecord betekende.
Na de finish kwam hij nog een paar bekenden tegen, zoals Cees Verbeek (eindtijd 1.00.48). En ook Wilco ít Lam was van de partij, met een knappe tijd van 1.17.02.
Een ander Statina lid, Andre van IJzendoorn, had ook een mooie eindtijd, namelijk 1.05.50, exact dezelfde tijd als 2 weken geleden bij de Zevenheuvelenloop. En dat nog wel met een sanitaire stop onderweg!
Lees meer berichten