Nieuwsbericht

07-11-2011

Berenloop - Terschelling - 6-11-2011

Zes november en in korte broek en korte mouwen een halve marathon lopen! Bij de Berenloop reken je eigenlijk op een gure Noordwester, maar dit keer was het geweldig loopweer. De Statina delegatie, met vaste gast en oudlid Tjalling Rekker was weer neergestreken in hotel Boschrijk. We komen dan al op vrijdag aan (dit keer met de snelboot) en genieten van het strand en de rest van het eiland. Op zaterdag een ontspannend fietstochtje, even shoppen in Midsland en lekker eten in het appartement.
Zondag is de wedstrijddag. De halve marathon start om 12 uur, dus je hebt 's morgens alle tijd om rustig te ontbijten. Na de koffie en alvast een boterham fietsen we dan naar de start bij de Brandaris. Meteen na het startschot klinkt er een oorverdovende misthoorn en dan rent de hele stoet via het dorp naar de haven en zo langs het wad naar Midsland.
Na een km of 11 begint het echte werk, want bij Midsland aan zee ga je over een hoog duin het strand op, voor bijna 3 km ploegen door het zand. Gelukkig is het strand meestal hard en goed te belopen. Dit jaar was het redelijk, met hier en daar rulle stukken en aan het eind een flinke klim door los zand. Eenmaal boven wacht er een tweede duin, een echte kuitenkiller. Dan ben je bij 15 km en wachten er nog zes met vals plat en kleine klimmetjes. Heel geleidelijk loopt dat gedeelte, de Longway, wel naar beneden en zo komt de Brandaris weer in zicht. Er is dan nog een pittig lusje door het dorp te lopen voor je over de rode loper bij de finish komt.
Prachtig parcours, waarbij je de krachten echt goed moet verdelen, en altijd supergezellig. Ook voor deze wedstrijd moet je 's nachts inschrijven en ook deze keer is dat meer dan waard. Zelfs de medaille wordt elk jaar mooier, met nu een lint van de veelkleurige Terschellinger vlag. De tijden van de (ex)Statinezen: Hannie van Donselaar 2.36.51, Petra Kok 2.12.25, Angela Veld 1.56.19 (Angela was 2 uur eerder binnen dan vorig jaar, maar goed, dat was toen dubbele afstand!), Tjalling Rekker 1.45.22 en Frank Brandsma 1.43.53.Groetjes, Frank BrandsmaLees meer berichten