Nieuwsbericht

31-10-2011

23e Poort6-loop Gorinchem - 29-10-2011

Het was een prijzenfestival bij de laatste loop van het Univé Grote Rivieren Loopcircuit!
De laatste 10 km in het Univé Grote Rivieren loopcircuit is afgelopen zaterdag in Gorinchem door maar liefst 11 Statina’ers gelopen. In prachtig herfstweer, met mooie tijden, heuse geldprijzen en een lot uit de loterij van Run2Day voor één van ons.

Ron van der Linden had alle kleine lettertjes van het reglement nauwkeurig bestudeerd en wist ons te vertellen dat er al voor aanvang van deze laatste loop drie Statina’ers op de vierde plaats waren geëindigd in het eindklassement. En dit zou niet meer wijzigen, hoe snel of langzaam deze drie zouden lopen. Plaats vier betekent normaliter dat je net naast het podium staat en dus geen aandacht noch een prijs ontvangt, maar in Gorinchem vinden ze het leuk om van de norm af te wijken. Ruben Verlangen, Corina van der Linden en ondergetekende vonden die afwijking geen enkel probleem. We startten daarom met de kennis dat we net naast het podium zouden eindigen, maar wel met een prijs naar huis zouden gaan. Vreemd, maar waar.

Dat wilde overigens niet zeggen dat we het rustig aan deden; de finishfoto van Ruben laat een verbeten gezicht zien omdat hij natuurlijk een categoriegenoot niet voorbij wilde laten gaan.Op de foto van Corina en mij kwamen we bijna hand-in-hand over de streep, maar omdat dat wat onhandig loopt, liepen we toch maar achter elkaar. Met als gevolg slechts een seconde verschil en wat mij betreft een compleet leeg maar voldaan gevoel.Een ander clublid stond al hoog en breed onder de douche toen wij dames finishten. Ruben Stittelaar, ofwel Ruben junior, mogen we hier niet vergeten te noemen; hij liep niet alleen Ruben senior met 23 seconden eruit, maar eindigde op een veelbelovende 7e plek van de categorie ‘mannen senior’, lopers tot het dubbele van Rubens leeftijd (17 jaar). Het loopcircuit in Gorinchem kent helaas geen juniorencategorie, anders was hij vast op het podium geëindigd.Dat het Univé Grote Rivieren loopcircuit populair is, was bij deze laatste wedstrijd goed te zien. Het was de drukst bezochte loop en wij hebben er met z’n elven flink van genoten. Het leuke is ook dat je elkaar steeds weer tegenkomt en kleine onbekende oorden leert kennen, zoals Hoornaar (een wespennest?), Ameide (5 mijlenlang), Heukelem (met Gerrits krakelingen), Groot-Ammers (kijk uit voor laagvliegende ooievaars), Herwijnen (langs de Linge), Noordeloos (daar loop je naar de pomp), Papendrecht (voor liefhebbers van 16 km) en Gorinchem met zijn ruime beloningen.


4e plaats voor Ruben V, en 4e plaats voor Sandra

Ruime beloningen? Jawel, Corina ging niet alleen met de 4e plaats naar huis (die onder meer een mooie geldprijs inhield) maar zij won ook het lot uit de totale pot met startnummers, die aan één mannelijke en één vrouwelijke deelnemer aan het einde van het circuit is uitgedeeld. Het betrof een Run2Day verwenpakket. Mocht je haar binnenkort in een nieuw outfit zien lopen, dan weet je hoe ze eraan komt!


4e plaats en prijs voor Corina

Kijk voor nog veel meer foto’s van start+finish+prijsuitreikingen hier


Na gedane arbeid...

is het goed rusten!

De Statina uitslagen op een rijtje:
1. Ruben Stittelaar, 34:34
2. Ruben Verlangen, 34:57
3. Ron van der Linden, 39:00
4. Cas de Roos, 43:22
5. Andre van IJzendoorn, 43:46
6. Gerrit van Mourik, 47:38
7. Gerrit Koerting, 47:55
8. Danielle Schouw, 48:13
9. Sandra Wormgoor, 49:29
10. Corina van der Linden, 49:30
11. Paul Visser, 51:21

A.s. januari gaat overigens het Circuit van 2012 gewoon weer van start. Velen van ons hebben de smaak te pakken en gaan weer lekker meedoen. Meer info op: deze site

Sandra WormgoorLees meer berichten