Nieuwsbericht

18-10-2011

Lekker rennen in de Ardennen...

Vrijdag 30 september was het dan zover. Het trainingskamp in BelgiŽ, georganiseerd door Marijn Wouters en Siebe Steehouder. In totaal 17 atleten gingen in 5 auto's vol verwachting op weg voor een primeur in de geschiedenis van Statina.

Het weekend begon briljant. Culemborg was nog niet opgelost in de stofwolk achter onze auto's of we stonden al in 14 (!) kilometer file. Goede raad is duur... En omrijden kost een uur. Zonder al te veel verder oponthoud, geen plassende kinderen en dergelijke, kwamen wij na een avontuurlijke rit over het Waalse platteland na 21.00 uur aan in Tenneville. Hier waren drie luxe bungalows gehuurd. Om te beginnen hebben we een stevige pastamaaltijd genuttigd om goed voorbereid de zaterdagse training aan te kunnen.

En stevig was de training ook. Drilsergeant Vincent Roke had een soort van commandotraining samengesteld waar een doorgewinterd bataljon mariniers flink op had moeten kauwen. Veel kort werk, sprinten heuvelopwaarts, krachttraining, etcetera... Na twee uur konden we geen pap meer zeggen. En we waren hard aan een middagslaapje toe.

Niet dat we daarvoor veel gelegenheid kregen... De volgende training was een geimproviseerde kracht-, souplesse- en core stabilitytraining in de bomen! Inderdaad, anderhalf uur klimparcours.

Daarna was iedereen redelijk aan het eind. Behalve natuurlijk Marijn. Die ging samen met Kevin nog een stukje hardlopen. Daar betaalde Kevin op zondag overigens wel voor.

's Avonds hebben we met zijn allen een heerlijke barbeque genuttigd. Ook met onze buren op de camping hebben we gezellige onderonsjes gehad. De groep docenten, de paardenmeisjes en onze naaste buren. Allemaal even gezellig. En het bleef nog lang onrustig op de camping.

Zondagochtend weer een training. En eerlijk is eerlijk, het moet gezegd: Waar ik er voor koos om de hutten schoon te gaan maken, koos Paul Westerman, de oudste deelnemer, er voor gewoon mee te trainen. Respect!

In de middag zijn we na een kort bezoek aan het fameuze Laroche (voor een ijsje) weer huiswaarts gegaan. Zoals dat heet moe maar voldaan.

Ik weet zeker dat ik niet alleen voor mezelf spreek als ik zeg dat dit een fantastisch weekend was met veel lachen, veel trainen en afschuwelijk mooi weer. Zoals ik ook in Belgie al zei: 'Ik word hier gewoon gelukkig van!'

Voor herhaling vatbaar met hopelijk een nog grotere groep.

Voor 303 foto's klik je hier.

Fred VoordouwLees meer berichten