Nieuwsbericht

26-09-2011

Posbankloop - 25-9-2011

Over de hoogste bergen in Gelderland!

Bergen in Gelderland? Nee, die hebben we niet. Maar na vandaag weet ik dat ze toch echt bestaan. In verhouding met echte bergen zoals de Alpen of de Sierra Nevada zijn de bergen van de Posbankloop molshoopjes. Maar alles is relatief en ik heb deze molshopen van meer dan 100 meter zeker als bergen ervaren, helemaal als je het hardlopend doet. Vele mensen met mij hebben vanmiddag bij deze loop van 15 kilometer over de Veluwezoom een stukje wandelend hardgelopen. Dubbel gesport, voor de prijs van een, dat wel. Wij Statina'ers daarentegen gingen niet wandelen. Wij gingen er als een dolle over heen.

Die andere mede-Statina'er is nog maar een maandje actief lid en ik kan jullie zeggen: onthoud de naam Marc Laeven. Marc vond de loop na afloop wel wat zwaar, zo vertelde hij mij. Vooral de Tafelberg (103 m) en de Zijpenberg (106 m). Flinke klimmetjes waar je wel wat tijd verloor. Kijk je naar zijn tijd dan kan ik alleen maar concluderen dat de Dutch Mountains voor hem slechts kriebelende kuitenbijtertjes waren, want Marc eindigde met een 34ste plaats in zijn categorie mannen 45+ (met maar liefst 405 deelnemers) in een geweldige tijd van 1:06:50 minuten!


Marc Laeven

Voor mij was de Posbankloop ook heel mooi. Ik zal vooral de Muur van Aalbers niet gauw vergeten. Ik zag deze naam voor het eerst tijdens het lopen op een grote banner over de weg hangen en dacht: wat een geweldig motiverende naam, een muur, daar doe ik het voor... Eens kijken of ik er niet tegenaan, maar overheen kan lopen. En het is me gelukt! Mijn tijd was gezien de omstandigheden nog niet eens zo slecht, 1:23:14, goed voor een 43ste in mijn categorie (van de 118 dames 35+).


Sandra Wormgoor

Die Dutch Mountains en de zomerse temperaturen maakten deze loop prachtig en pittig. Voor iedereen die een uitdaging zoekt, en de Singelloop in Utrecht te dichtbij vindt, is dit een loop om warm aan te bevelen!

Groetjes, Sandra WormgoorLees meer berichten