Nieuwsbericht

18-09-2011

WATERLINIELOOP 2012

Een paar maanden geleden is het bestuur van Statina en een aantal andere hardloopverenigingen in de regio door de Provincie Gelderland benaderd om een nieuwe hardloopwegwedstrijd te willen gaan organiseren in het najaar van 2012.
Deze loop zou structureel onderdeel moeten gaan uitmaken van de evenementenkalender van de Hollandse Waterlinie.
Met de organisatie van dergelijke evenementen rondom de voormalige verdedigingswerken van de Hollandse Waterlinie wil de Provincie aan het grote publiek meer bekendheid gaan geven aan deze door de overheid (in de afgelopen periode) gerestaureerde verdedigingswerken.
Na een eerste vergadering, waarbij namens Statina André van IJzendoorn aanwezig was, heeft het Bestuur daarna ja gezegd tegen medewerking aan de organisatie.
Betrokken verenigingen zijn naast Statina triathlonvereniging “Vahalis” uit Tiel, “Ronde van Deil” en Atletiek- en triathlonvereniging “Typhoon”uit Gorinchem.
Inmiddels is een aantal vergaderingen met vertegenwoordigers van deze verenigingen, Provincie Gelderland en Gelderse Sport Federatie achter de rug en hebben de plannen enige vorm gekregen.
Er zal een halve marathon wegwedstrijd- en prestatieloop worden georganiseerd waarvan de start is bij het Fort “Werk aan ’t Spoel” in Culemborg en waarvan het parcours bijna volledig over de (Dief)dijk voert, via fort “Asperen” naar de finish in het Lingebos bij Vuren.
Naast deze halve marathon als hoofdafstand komen er ook een 10- en een 5 kilometer wedstrijd/prestatieloop. De start van de 10 km vindt plaats bij Fort Asperen en de finish van deze beide afstanden zal eveneens in het Lingebos zijn.
De deelnemers zullen met bussen vanaf het Lingebos naar de startlocaties in Culemborg en Asperen worden vervoerd.
Op het Lingebos zal naast de genoemde afstanden nog een loop voor de kinderen worden georganiseerd.
Inmiddels heeft voor dit evenement ook het organisatieteam van Statina gestalte gekregen:
Ed Stijnen, Harm Bodewes, André van Ijzendoorn en Rowena Brunner gaan namens Statina “de kar trekken” bij de organisatie. Inmiddels is door hen begonnen met het verkennen van de route die geheel verkeersvrij zal zijn.
De PR voor de loop zal verzorgd gaan worden door de Gelderse Sport Federatie.
Deze zal landelijke bekendheid proberen te geven aan het evenement.
Inmiddels is de domeinnaam www.waterlinieloop vastgelegd door de organisatie.
Op deze website zal de komende periode informatie worden gegeven en op termijn kan er via deze website worden ingeschreven. Zet hem alvast bij je Favorites in je browser.
Inmiddels is al een eerste berichtgeving verschenen in het Algemeen Dagblad. Zie hieronder (de datum in het bericht is niet helemaal correct, de loop zal plaats vinden in 2012 i.p.v. 2013).


De verwachtingen zijn hooggespannen en de organisatie (een team van 10 mensen) is enthousiast en gedreven om er een succes van te maken. Voorlopig is als datum van de loop 30 september 2012 vastgesteld. Noteer deze datum vast in je agenda!
Meer weten over de Hollandse waterlinie?
Kijk op www.hollandsewaterlinie.nl of/en bekijk het animatiefilmpje door direct deze link aan te klikken.Lees meer berichten