Nieuwsbericht

13-09-2011

1e Loop naar de Pomp - Noordeloos 4-9-2011

Het complete dorp Noordeloos was zaterdag uitgelopen om hun 1e "Loop naar de Pomp" mee te maken. Deze loop, georganiseerd door de Stichting Loopcomité Noordeloos in samenwerking met A.V. Typhoon, is als 8e wedstrijd nieuw toegevoegd aan het inmiddels welbekende Univé Grote Rivierenloopcircuit.
Voor het publiek waren de weersomstandigheden op deze 3e september fantastisch mooi; voor de lopers vreselijk zwaar: een zinderend zonnetje onder een blakend blauwe lucht, weinig wind en een temperatuur van maar liefst 28 graden!
Niettemin was een flink aantal deelnemers, waaronder vijf Statina's, naar "de Pomp" in Noordeloos gekomen om het allemaal te gaan meemaken.

De eerste kilometers waren nog goed te doen en bestonden uit het aftasten van elkaars krachten in het hete landschap van de Alblasserwaard.
Naarmate de wedstrijd vorderde ging de verzengende warmte zijn tol eisen, ondanks de vele verzorgingsposten, waaronder een heuse heerlijk verkoelende douche.
Voor sommige lopers zette dit niet genoeg zoden aan de (polder)dijk; ze namen zelfs een duik in de vaart langs de "Botersloot" en renden afgekoeld weer verder!
De winnaar, Nabil Karimi, meldde zich na 33.38 weer aan de finish bij "de Pomp", en de laatste deelnemer noteerde 1.18.08. Een slagveld was door de warmte aangericht.

De snelste Statina-loper was Ruben Verlangen die natuurlijk als geen ander weet hoe je met dit soort omstandigheden moet omgaan. Hij werd 3e in zijn categorie Mannen 35+ met een tijd van 37.08.Ron van der Linden loodste zijn Corina naar een mooie tijd van 53.15. Doordat hij onderweg nog even gestopt was om een loper die onderweg was onderuitgegaan weer op de been te helpen, kwam hij zelf wat later binnen dan Corina in een tijd van 54.21.Uiteraard was ook Gerrit Koerting weer van de partij op deze dag. Ook hij had het zwaar gehad onderweg, maar kwam voldaan aan de finish in een tijd van 55.23.André van IJzendoorn wist net binnen de 47 minuten-grens te arriveren: 46.57. Ook hij had er, net als de meeste andere lopers, zo'n vier minuten langer over gedaan dan onder "normale" omstandigheden.Het mocht de pret allemaal niet drukken, er heerste een gezellige sfeer na afloop van de wedstrijd en er werd een verkoelend biertje op het succes van deze eerste editie gedronken!

Klik hier voor de volledige uitslagen.

André van IJzendoorn
Lees meer berichten