Nieuwsbericht

12-09-2011

NK junioren B/A - 08/09/10-07-2011

Het is al weer even geleden, het NK voor junioren B en A. Statina had twee vertegenwoordig(st)ers op dit kampioenschap, en wel in de personen van Fenne Wouters (meisjes junioren A) en Nick Gieltjes (jongens junioren B). Voor Nick was het de eerste keer in deze leeftijdscategorie, en het verschil tussen junioren C en B is behoorlijk groot.

Op vrijdagavond 8 juli was het voor Nick dan zo ver, hij moest aantreden voor de 800 meter. Op tijd op weg, want na het warmlopen moest hij 20 minuten voor aanvang in de callroom zijn (het is net echt...). Met op de achtergrond de aanmoedigingen van Gerard Smit, zijn trainer, ging hij van start. Met een keurige tijd van 2.07.39 werd Nick vijftiende in een zeer sterk deelnemersveld.

Op zaterdag 9 juli mocht Nick opnieuw in actie komen, en ook Fenne ging die dag van start. Fenne begon met het verspringen, dat zij afsloot met een sprong van 5.38 en een zesde plaats, wat een zeer goede prestatie is voor haar. Tussendoor moest zij zich ook nog aanmelden en voorbereiden voor de 100 meter, wat op zich niet echt gemakkelijk is als je al met een onderdeel bezig bent.

Nick had ondertussen ook ingelopen, en was 20 minuten voor tijd in de callroom gaan zitten, hij moest namelijk de 400 meter lopen. Door ingedeeld te worden bij de snelste junioren B van het vorige en dit seizoen viel het niet mee om je te plaatsen voor de halve finale, ook omdat alleen de seriewinnaar doorgaat... Zijn tijd van 54.47, net boven zijn persoonlijk record, was een goede prestatie. Al vond Nick zelf dat het niet al te best ging, kan hij toch tevreden terugkijken op dit NK.

We bleven natuurlijk nog even kijken naar Fenne’s 100 meter. In dit snelle veld werd zij mooi meegezogen naar een persoonlijk record van 12.68. Het was een mooie dag voor haar.

Op zondag 10 juli moest Fenne ook nog de 200 meter lopen. Wij zijn die dag niet geweest, want na twee dagen daar had Nick wel een rustdag nodig... Fenne liep wederom een persoonlijk record, namelijk 26.04, waarmee zij terug kan kijken op een zeer geslaagd NK.

Nick krijgt volgend jaar nog een kans bij de junioren B, maar Fenne moet dan met de senioren meedoen. Wij zijn benieuwd wat die twee dan kunnen, dus tot volgend jaar hopen wij!

Nick GieltjesLees meer berichten