Nieuwsbericht

27-06-2011

Lingewaalloop Herwijnen - 25-06-2011

Op zaterdag 25 juni ontving het pittoreske dorpje Herwijnen ons op de 5 en de 10 km in het Univé Grote Rivierenloopcircuit. Het parcours slingerde door weilanden en langs dijkhuisjes en bevatte een pittig klimmetje de dijk op. Misschien dat die klim halverwege het parcours net die paar seconden verschil heeft gemaakt voor Jelmer van der Linden die helaas zijn supertijd van 17:47 in Groot-Ammers, een week geleden, deze middag niet kon evenaren. Toch liet Jelmer elke deelnemer op deze 5 km-wedstrijd ver achter zich met de scherpe tijd van 17:58. Proficiat jongen!


Jelmer (midden) op weg naar de 1e prijs

Nadat de 5 km-lopers over de finish waren gekomen, stonden de 10 km-lopers klaar om er vandoor te gaan. Ondanks de druilregen die de hele dag al was gevallen, had Herwijnen er een waar dorpsfeest van gemaakt. Kermisbezoekers en uitgeputte wielrenners die er net een wedstrijd op hadden zitten, moedigden de lopers bij de start aan. Om maar te zwijgen van de smartlappenmuziek die ons sneller deed rennen dan ooit. Zo snel zelfs, dat net voor het einde van mijn tweede ronde, na 6,6 kilometers, de nummers een en twee van de 10 KM over de finish kwamen, in slechts 32 minuten.
Tijdens de wedstrijd was ik de meeste Statina-collega’s uit het oog verloren. Behalve Gerrit. Die had ik al kilometers lang in het vizier, alleen inhalen leek niet mogelijk. Wat een diesel is die man. Dus ik hoopte stiekem nog op een terugval of losse veter bij hem, zodat ik misschien toch nog kon aanklampen. Terwijl ik zat te filosoferen dat het wel heel guitig zou zijn om samen – met de armen de lucht in – over de finish te komen, keek Gerrit bij de afslag naast de kerk – op zo’n kilometer voor de streep – om. En jawel, hij had me gespot. Zelfs zonder bril (die had hij vanwege de motregen afgedaan)! Dat gloednieuwe Statina-shirtje dat ik voor het eerst droeg, is gewoon te opvallend en heeft me verraden. Gerrit sprak zijn verborgen reservetankje aan en liet zich never nooit meer inhalen. Helaas voor mij geen gezellige finishfoto....


Gerrit Koerting zonder bril en Sandra Wormgoor verdiept in de filosofie

Terwijl ik nog naar adem stond te happen, keuvelde een groepje heren met geel-zwart geblokte hemdjes rustig bij de finish na over hun strakke tijden. Ruben Verlangen was iedere Statinadeelnemer ruim voor gebleven met 36:19, goed voor een 5e plek in zijn leeftijdscategorie. Daarna volgden Ed Stijnen, met een tijd nog net onder de 43 minuten, André van IJzendoorn niet ver daar achter, Cas de Roos (die prima had gelopen maar stiekem baalde dat hij was ingehaald door een paar snelle vrouwen), Wilco ’t Lam die gewoon goeie benen had en Gerrit Koerting die – hoe kan het ook anders – blaakte van zelfvertrouwen.


André van IJzendoorn en Ed Stijnen


Wilco ‘t Lam

Tot slot praatte de wedstrijdspeaker last but not least Statina-veteraan en –websiteschrijver Nico Brand binnen met de opmerking dat onze club zo’n sympathieke club was, bekend van de Goilberdingenloop. Goilberdingenloop? Zo zie je maar, zo’n goeie naam echoot nog jaren na!

Sandra Wormgoor

5 km
17:58 Jelmer van der Linden, 1e plaats!
10 km
36:19 Ruben Verlangen
42:55 Ed Stijnen
43:39 André van IJzendoorn
44:13 Cas de Roos
48:29 Wilco ’t Lam
50:32 Gerrit Koerting
50:38 Sandra Wormgoor
53:21 Nico Brand, verbetering clubrecord Heren Masters 65 t/m 69 jaar

De complete uitslagenlijst vind je hier en nog meer foto’s vind je daar.Lees meer berichten