Nieuwsbericht

21-06-2011

Ruben Stittelaar - Fenomeen?

De naam Ruben Stittelaar wordt een steeds bekendere naam in de hardloopwereld, mensen herkennen hem wanneer hij aan de start verschijnt. Zestien jaar is hij nog maar, maar wat is hij al snel, want hij wint wedstrijd na wedstrijd, vaak nog met een nieuw persoonlijk record of clubrecord ook!

In diverse nieuwsberichten op deze site zien we zijn naam steeds voorbij komen, maar een tweetal uitslagen was nog niet op deze site genoemd, maar zijn zeker het vermelden waard!

Op 12 juni liep Ruben in Utrecht, daar werd de Berekuilloop georganiseerd. Ruben werd eerste op de 5 kilometer in een fenomenale tijd van 15.19 min! Hij verpulverde hiermee zijn persoonlijke record van 16.59 min, het clubrecord van zijn neef Rutger Huisman van 16.54 min uit 1992, en het parcoursrecord van de Berekuilloop van 15.38 van eerder dit jaar. De organiserende vereniging (Phoenix) heeft er een stukje over op hun website gezet.

Klaar... Pang!


Een verbazingwekkende eindtijd...


Voorts liep Ruben op maandagavond 20 juni 10 kilometer bij de Singelloop in Woerden. Ook hier wist Ruben beslag te leggen op het goud en een persoonlijk record, en een verbetering van het clubrecord van Sam Bruinse van 37.37 min uit 1995. Ruben liep vrij eenvoudig, het was zijn eerste keer, naar 35.25 min.

Wat zou hij op dat moment gedacht hebben?


Op deze foto zien we de linker- en rechtervoet van Ruben...Lees meer berichten