Nieuwsbericht

17-06-2011

10e Profict Hardloopvierdaagse 12-06-2011

Alweer voor de 10e keer organiseerde AV Veluwe in het Pinksterweekend de hardloopvierdaagse: een etappe race zoals de Tour de France, maar dan voor hardlopers! In 6 etappes met lengtes tussen de 8 en 21km 100km rennen (of 60 km in 4 etappes) door het fantastische landschap rond Apeldoorn. Bospaden, zandverstuivingen, heidevelden en dorpjes kwamen we tegen, bij overigens prima loopweer.
Bij dit wat specialistische evenement is de gemiddelde leeftijd van de deelnemers aan de 100km hoog. Van de in totaal 86 inschrijvers (80 finishers) waren er 17 mannen in de 40+ categorie, 20 mannen in de 50+, en 6 in de 60+. De dames van de 100 km waren dit jaar slechts met zijn 24-en, met zelfs 13 dames in de 45+ categorie. Veel deelnemers zijn ultralopers, 24 uur lopers en (ultra) trailrunners, maar ook “gewoon” marathonners die eens wat anders willen.
Het leuke van de 4-daagse is het 4 dagen alleen maar met hardlopen bezig zijn. Direct nadat je de finishlijn van de etappe passeert moet je weer denken aan het herstellen voor de volgende: voldoende drinken, koolhydraten aanvullen. Waar heb ik mijn recovery drink! En dan zonder je darmen op tilt te jagen. Overigens houden we het wel gezellig en gaan we ‘s avonds op de Atletiekbaan “camping” voor de rehydratie gewoon aan het bier (ééntje dan), het moet wel leuk blijven natuurlijk. Tijdens deze jubileum editie werden de avonden opgevrolijkt door een optreden van Dolf Jansen (wat is die mager! En wat kan die snel kletsen!) en een aantal schrijvende lopers tijdens een literair café.
Na 2 keer de 60 gelopen te hebben probeerde ik vorig jaar samen met Daniele en Gerrit de 100. Door een hamstringblessure lukte het toen niet, en heb ik de teamgenoten met extra water punten ondersteund. Dit jaar was het tijd voor revanche! Mede met hulp van “haas” Daniele die voor de cruciale zondagmiddag etappe (van 19km) naar Apeldoorn kwam, lukte het om Gerrits tijd met 15 minuten te verbeteren. 8 uur 30 totaal tijd was dit jaar goed voor een 40ste plaats in het eindklassement, en dat zonder noemenswaardige beschadigingen aan het loop-apparaat!


Nog fris op dag 1

Vriendelijke groet, Rob JodiesLees meer berichten