Nieuwsbericht

13-06-2011

IJsselsteinloop - 11-06-2011

Snel schoot er langs mij een Statina shirtje heen! Door de mensenmassa worstelde hij zich naar voren, geheel in concentratie en met maar één doel, een goede eindtijd neerzetten op zijn afstand, de 5 km. Ruben had een vastbesloten blik, hij zou die tijd gaan halen.
Eerder die dag, hadden Ed en André een strijd der titanen gelopen, gezien de eindtijd die slechts 2 minuten uit elkaar had gelegen.
Terwijl zij hoogstwaarschijnlijk het mooie parcours van deze IJsselsteinloop aan het nabespreken waren, in de auto op weg naar huis of aan een ijskoud biertje op het terras, begon ook voor mij de 5km van de IJsselsteinloop.


André van IJzendoorn en Ed Stijnen (lijkt wel een nummer "Synchroon Lopen")

Samen met drie collega’s van mijn werk, het dagactiviteitencentrum ‘de Weiderij’ deden wij mee aan de bedrijvenloop. De start was voor het Fulco theater en op het plein was het druk van de lopers en publiek. De zenuwen begonnen hier en daar al te komen. De muziek was gezellig en de sfeer kwam er al prima in. De regen in de lucht waagde het niet om naar beneden te komen vallen. Om 14.05 klonk het startschot. De menigte kwam in beweging. Samen met mijn 3 andere medelopers, begonnen we aan de wedstrijd waar we als team al heel lang naar uit hadden gekeken. Twaalf weken hebben we van 0 naar 5km hardlopen opgebouwd. Heel erg leuk om te doen! Om dit vast te leggen, had ik een fotocamera meegenomen om ook onderweg foto’s te maken. (ja, ik groei al in de rol van Statina reporter…) De eerste kilometer voerde ons langs veel agenten op de fiets. Niet gek, als je bedenkt dat de politie deze loop organiseert.
Vervolgens gingen we langs het water. Prachtig stuk, waar de snelle lopers alweer op de terugweg gingen.
Het keerpunt voerde ons letterlijk om een vuilnisemmer. Op de terugweg liepen we wederom langs het water, op een smal pad, waar we helaas 2 aan 2 moesten lopen. Onderweg foto’s genomen! Wat redelijk wat verbazing opriep van de andere lopers! Na de laatste bocht, was daar alweer de weg naar de finish.
Terwijl Ruben genoot van een prachtige tijd van 16.59, kwamen wij met vier op rij over de finish. Juichend en lachend! Het was een heel gezellige loop! Eenmaal binnen kregen we een prachtige roos van de manager en werden we verrast door een hartstikke leuk spandoek ‘wij zijn blij met team Weiderij’. De rest van de collega’s feliciteerde ons en nog eens schalde onze naam door de speakers. Met je startnummer kon je een mooi IJsselsteinloop t-shirt ophalen!
Het was een superleuke ervaring om met een eigen team mee te lopen en om mee te mogen genieten van de allereerste 5 km van mijn collega’s. Allen hadden we 29.24 op de klok en daarmee waren we wel mooi het 10e team!

Vriendelijke groet, Daniëlle schouw

Namen en netto tijden:

5 km. :
Ruben Stittelaar - 16.59
Danielle Schouw - 29.24
10 km.:
Ad de Schutter - 49.57
Vincent Fonville - 52.58
21.1 KM.:
André van IJzendoorn - 1.35.55
Ed Stijnen - 1.38.09


Ruben Stittelaar, vanwege zijn snelheid heeft zelfs de fotograaf het nakijken!Lees meer berichten