Nieuwsbericht

09-05-2011

U-Track Instuifwedstrijd - 6 mei 2011

Om 17.45 uur vertrokken we met een volle bus naar de vernieuwde Atletiekbaan Overvecht te Utrecht voor een eerste avondwedstrijd in deze altijd goed georganiseerde serie wedstrijden.

Voorin in de bus neo-master Jeroen Gutte, die vinnig van plan was om zijn masters-PR verspringen te verbeteren, en de weddenschap van 2 Marsen binnen te halen.

Naast hem, tevens bestuurder, master-master Frans de Laat, die geheel andere plannen had met de slingerkogel.

Achterin een bonte mengeling van kogels, gewichten, versleten schoenen, diverse slingerkogels en een nog niet afgewassen bierglas van Marijn Wouters.

Op de baan zouden we het andere deel van de ploeg ontmoeten: Nick Gieltjes, die met zijn eigen supportersschare naar Utrecht was vertrokken om weer wat mooie dingen te laten zien.

Mensen, de vernieuwde baan is een feest om te zien. De avond was prachtig, het niveau is altijd wisselend, maar dus ook heel goed. Het enige onbegrijpelijke is dat ze een werpkooi hebben neergezet die vervelend veel leek op de kooi van Statina, en jullie weten wat ik daar van vind.

De wedstrijd begon met het onderdeel kogelstoten.
Frans deed precies waarvoor hij was gekomen: Met een prachtige stoot van 12.57 m legde hij het zware projectiel exact op die plek die hij in gedachten had. Velen van u zullen denken: 'Maar 12.57?' Nee mensen, precies 12.57 m, geen centimeter meer of minder.Nick (consequent Niek genoemd door de jury) deed het boven verwachting goed: Met een prachtige stoot van 10.25 m bleef hij maar kort onder zijn PR. Hij moest wel over de 10 m stoten, want hij had van vader\coach\supporter Bram te horen gekregen wat de 'beloning' zou zijn als hij onder de 10 m bleef.Ondertussen had neo-master Jeroen het goed bekeken... Beetje ronddrentelen, beetje opwarmen, fotootje maken, en dat alles onder zijn spiksplinternieuwe groene Adidaspet. Dat deze voorbereiding ideaal was, bleek uit de eerste sprong. Relaxed als een volleerde master trok hij zijn trainingsbroek vertraagd uit, toonde het Statinashirt, en ging klaar staan voor de aanloop. Iedereen dacht dat hij een standsprong ging doen, zo kort was zijn aanloop, maar bijna niemand weet dat Jeroen direct na de start explodeert, en ook direct op topsnelheid ligt. Ik wist dat, en had dus alle vertrouwen in een goede afloop (aanloop). Zijn eerste sprong was dan ook direct raak: 4.96 m, een verbetering van zijn eigen masters-PR (bij de junioren sprong Jeroen drie keer 5.99 m) met 18 cm en een nieuw clubrecord. Wat mij betreft hoort Jeroen vanaf heden tot de beloftes.

Nick (nog steeds Niek genoemd) was inmiddels naar de start van de 1500 m geslopen, en voordat wij het wisten, was hij al volop in de race. Hij begon zon beetje in het midden van het lopersveld, en het zag er goed uit. Nick (voor anderen Niek) weet nog niet goed wat hij kan, en dat was zichtbaar tegen het einde van de race, want langzaam maar zeker rolde hij zijn voorgangers op, en liep hij met zijn mooie lange pas pardoes naar de 3e plek in zijn serie in een mooie PR-tijd van 4.40.28, waarmee hij zich stevig op de 4e plek in de ranglijst van de B-junioren nestelde.

Het kogelslingeren van Frans was inmiddels afgelopen, en alle wetenswaardigheden hierover kunt u vinden op www.trackmeetings.nl. Wat wel zeker is, is dat er hier en daar nog wat te verbeteren valt, maar we hebben de tijd.

Van al het overige valt nog te vermelden dat er een prachtig nieuw Nederlandse record gelopen werd door de mannen van 75 t/m 79 jaar van GAC (Hilversum) op de 4 x 100 meter estafette, in een tijd van 69.60 sec. Als je de heren hebt zien lopen, dan weet je dat dit topsport was... De motoriek, de pasfrequentie, de goede wissels: Mooi om mee te maken. Zij kregen dan ook verdiend het grootste applaus van de avond.

Uw part-time reporter
Frans de LaatLees meer berichten