Nieuwsbericht

01-05-2011

Singelloop Wijk bij Duurstede - 30-04-2011

Na het echec van afgelopen maandag (zie bericht Utrecht Marathon 2) vandaag de kleedjesmarkten van Geldermalsen maar ontvlucht om in Wijk bij Duurstede een stukje te gaan hollen: De Singelloop. Het bleek een bijzonder leuke en kleinschalige loop te zijn, met een mooi parcours en, ja, ook daar waren kleedjes met oude spullen van de zolder.

Veel lopers voor de gelegenheid in een oranje shirt op deze zonovergoten Koninginnedag, en er was uiteraard veel oranje en rood-wit-blauw en veel publiek langs het parcours. Het parcours van de Singelloop is eigenlijk heel simpel en creatief georganiseerd: Het bestaat uit een ronde van 2.2 kilometer rond het oude centrum van de stad, met verschillende startplaatsen voor de verschillende afstanden, maar met 1 finishplaats voor alle afstanden. Zo moesten onder meer de 5 kilometer-lopers starten onder de molen op de Lekdijk, en de 10 kilometer-lopers ter hoogte van het middeleeuwse kasteel. Verder was er nog een 700 meter-loop en een 2.2 kilometer-loop. Bij de finishplaats, die dus meerdere keren moest worden gepasseerd, was het wat warm, met wind in de rug, maar buiten op de Lekdijk, tussen kasteel en molen, woei weer een lekker fris windje. Zo was in elk geval de 5 kilometer-loop goed te doen.

Drie Statina’s hadden zich ingeschreven voor de 5 kilometer: Erik de Bruin, Jan Pannekoek en ondergetekende. Erik en Jan liepen natuurlijk weer supertijden, met Erik eindigend op een mooie 5e plaats (van de 123 deelnemers).

Maar ikzelf zat wat betreft de tijd ook nog bij de bovenste helft van het deelnemersveld, wat me niet tegenviel. En nog redelijk fris na de finish. En zojuist in een nieuwe leeftijdscategorie, meteen het clubrecord op deze afstand!

Op de 10 kilometer liepen André van IJzendoorn, Vincent Groenen en Paul Visser. Aan de verhitte koppen te zien hadden zij het op het eind toch wat moeilijker.

André kwam als eerste clubgenoot binnen met een tijd van 44.08 (25e plaats van de 133). Maar de tijden van de andere twee mogen er ook zijn. Alle tijden staan hieronder. Al met al een loop om nog eens te doen!

Complete uitslagen vind je hier.

Vriendelijke loopgroet,
Nico Brand

Namen en tijden:
5 kilometer
Erik de Bruin: 18.32
Jan Pannekoek: 19.28
Nico Brand: 25.26 (clubrecord heren masters 65 t/m 69 jaar)

10 kilometer
André van IJzendoorn: 44.08
Vincent Groenen: 47.28
Paul Visser: 51.08Lees meer berichten