Nieuwsbericht

26-04-2011

Utrecht Marathon (2) - 25 april 2011

WARM was het op 2e paasdag, en voor menigeen te warm om te hollen. Toch was een aantal Statina’s naar Utrecht gekomen om daar een halve marathon of een 10 kilometer te lopen. En ikzelf had mij voorafgaand aan een maandenlange voorbereiding opgegeven voor de hele marathon. Heb enkele weken geleden na enig blessureleed (brugpees van mijn linkervoet) nog geprobeerd de inschrijving om te zetten naar een halve marathon, waar ik net te laat voor was. Dus dan toch maar de stoute loopschoenen aangetrokken en naar Utrecht toe voor ruim 42 kilometer. Met de 27.5 van Apeldoorn, de 30 van Schoorl, een aantal lange trainingslopen, en een goed gevoel daarover op zak, zou het kunnen lukken, zo werd gedacht. Het zou mijn 6e deelname aan een marathon worden, na Eindhoven (2001), Rotterdam (2002), Terschelling (2004), Utrecht (2008 - niet uitgelopen), Istanbul (2009). Maar helaas! VEEL TE WARM! Al na 13 kilometer was het kookpunt bij mij bereikt en zag ik verder lopen niet zitten, ondanks verwoede pogingen van anderen om mij op sleeptouw te nemen. Zo waren er enkele grappige Vlamingen die dat probeerden. Die noemden trouwens Philippe Gilbert (winnaar van de laatste 3 wielerklassiekers – red.) een buitenlander. Lachen was het dus wel, af en toe!

Maar dan de anderen, op de halve en op de 10! Kijk eens naar die tijd van André van IJzendoorn, zoals vermeld in het verslag van Sandra Wormgoor. Hij had 1.37 voorspeld en het is 1.37 geworden! André meldde dat hij goed zijn energie had verdeeld over de wedstrijd, en het hoofd letterlijk koel gehouden. Hij had dan ook niet echt stuk gezeten, sterker nog: Hij haalde in het tweede gedeelte lopers in die hem in het eerste gedeelte hadden ingehaald...

En dan Vincent Tukker, die dus niet zo tevreden was met zijn tijd, maar toch als een goede tweede in de Statina ranglijst was geëindigd.
Maar ook Wilco ’t Lam werd een desillusie rijker. Voor de start meldde hij dat hij goed tegen de warmte kon, en hoopte een 1.45 te lopen. Hij liep zijn derde halve (na Egmond en de City-Pier-City), en was dus ook de man met de hamer tegengekomen. Toch een mooie prestatie onder deze moeilijke omstandigheden.

Nico BrandLees meer berichten