Nieuwsbericht

26-04-2011

Utrecht Marathon (1) - 25 april 2011

LEKKER?
Lopen zou lekker moeten zijn. Toch? Nou, vandaag was het volgens mij alleen maar lekker om langs de kant van de Utrechtse Jaarbeurs Marathon te staan. Even dacht ik: Wat is hier nou leuk aan? Geef mij maar de Lek om in te zwemmen. Maar die gedachtenkronkel duurde maar even, en samen met zeven lopers van onze club hebben we de 10 of 21 kilometer zonder uitdrogingsverschijnselen of ander onheil volbracht.


v.l.n.r.: André, Vincent en Sandra

SCHAATSER GESPOT
Erben Wennemars liep ook mee. Bij binnenkomst van de halve marathon (na een supersnelle 1 uur 26) antwoordde hij op de vraag van de reporter wat het zo zwaar maakte, de bruggen of de hitte, de hitte. Arme Erben was natuurlijk alleen maar kou gewend. Nou, wij zijn niet eens kou gewend, maar deze hoge temperaturen waren ook niet zaligmakend. Vooral niet op het asfalt van de stad, daar smolten onze schoenen nog net niet weg. Gelukkig stond er een lekker koel windje en was er zo nu en dan wat schaduw.


Wilco en Petra

WATER!
De supporters, Utrechtenaren, De Meernaren en Leidsche Rijnaren, maakten veel goed in deze warmtewedstrijd. Zij verdienen wat mij betreft een dikke 10! Rijendik stonden de mensen langs de kant, met persoonlijke aanmoedigingen omdat onze naam op het nummer stond en met water in allerlei vormen: Bakken waar je in kon gaan zitten (deed niemand overigens), bakken waar ze water uitschepten om over ons heen te gooien, alle soorten en maten tuinsproeiers en -slangen, honderden sponsen en duizenden bekertjes met fris water die ik voornamelijk over mijn hoofd kieperde. De sfeer was geweldig en ook de muziekbandjes zweepten ons op tot de laatste kilometers.


v.l.n.r.: Gertjan en Anneke

RECORDS?
Of er persoonlijk records zijn gelopen, durf ik te betwijfelen. Vincent Tukker zat bij de finish een beetje gedesillusioneerd op de grond en vertelde mij dat hij vorig jaar 9 minuten sneller had gelopen. Ik herkende dat, ook mijn tijd ten opzichte van vorig jaar was met negen minuten gestegen. Het leek wel alsof elke graad warmer een minuut langzamer betekende (toen was het 14 graden). Maar het is toch ook al een record dat we allemaal hebben uitgelopen. Daarom roep ik iedereen op om volgend jaar weer bij deze gave wedstrijd te zijn. Want dit mag je niet missen, zo dicht bij onze Lekstad. Warm weer of geen weer!

Sandra Wormgoor

Uitslagen:

halve marathon
André van IJzendoorn - 1:37:39
Vincent Tukker - 1:45:44
Sandra Wormgoor - 1:54:14
Wilco 't Lam - 2:12:50
Petra Kok - 2:17:23

10 kilometer
Gertjan van der Drift - 49:50
Anneke van den Hul - 1:05:50Lees meer berichten