Nieuwsbericht

19-04-2011

Heukelumse Krakelingenloop - 16-04-2011

Een watering zonnetje probeert door een dik pak wolken heen te komen. Buiten voor het gebouw van de kinderopvang proberen de zwart- geel gekleurde leden van het fanfare-orkest de muziekinstrumenten al warm te blazen. Eenmaal binnen staan er nog meer mensen met shirts met zwarte en gele kleuren. Want wat was er een grote ploeg hardlopers van Statina aanwezig bij de Heukelumse Krakelingenloop. Deze loop hoort bij het Univť Loopcircuit. Dit loopcircuit bevat volgens de kenners de leukste loopjes in de omgeving. Terwijl een groot gedeelte van de Statinaleden zich nog aan het omkleden was, werd even verderop een wel heel bekende naam omgeroepen. Jelmer van der Linden was wederom 1ste op de 2000 meter. Wat een geweldige prestatie. Terwijl de zenuwen bij de Statinaleden toch wel aanwezig waren, kwam Jelmer alweer aangelopen. Het leek net of het hem geen enkele moeite had gekost!

Er werd ingelopen, gerekt en gezwaaid. Vervolgens werd naar de start gegaan. Her en der waren inmiddels de Statinashirtjes verspreid geraakt tussen de ruim 400 lopers. Ook waren er shirtjes te vinden van een heel andere sponsor om als snelste bedrijventeam uit te komen.

De start was heel bijzonder, aangezien we onder een heus bouwwerk stonden. Om precies 14.00 uur werd het startschot gelost, en de menigte kwam in beweging. De horloges piepten om je heen, allemaal wilden we ons hopelijk nieuw PR tot op de seconde nauwkeurig klokken.

Onderweg werden we hard aangemoedigd door Gerrit van Mourik. Helaas kon hij zelf niet meelopen, maar hij was wel een grote supporter! De route van de 10 kilometer ging over de dijk langs het water, vlak langs het huis van Gerrit Koerting, dwars door het veld waar de bloemen in bloei stonden, en de dijk moest ook weer opgegaan worden. En deze dijk was maar wat stijl. Al voelde dit als een extra winmoment! Want bij het opgaan van de dijk waren er wel drie fotografen aanwezig om het moeilijkste moment voor je vast te leggen. En als je eenmaal die dijk op was, kon je een zeer groot applaus verwachten. Bij de bocht naar de finish stond daar de fanfare, mooier kon toch niet!

De finish was in zicht. De eindtijd op de klokken en de Statinaleden in afwachting. Het mooiste van dit alles, is dat er voor iedere loper heuse Heukelumse krakelingen waren.

Die voor iedere loper meer dan verdiend waren! Zo bleek ook tijdens de prijsuitreiking. Ruben Verlangen was verdienstelijk tweede. Sandra Wormgoor was, zonder het zelf beseft te hebben, toch maar mooi eerste vrouw in haar leeftijdscategorie! Klasse! Erik de Bruin en Gerk van der Have die voor Van Noord meeliepen, waren tweede in het bedrijvenklassement.

Onder het genot van een biertje en een Heukelumse krakeling werd gezegd, Statina had het geweldig gedaan en voor volgend jaar zeker weer (en misschien met een nog grotere opkomst)!

DaniŽlle Schouw

2 kilometer
Jelmer van der Linden 6.29

5 kilometer
Erik de Bruin 18.45
Gerk van der Have 20.05
Myranda van Schaay 32.24

10 kilometer
Ruben Verlangen 35.38
Andrť van IJzendoorn 42.47
Frank Brandsma 47.49
Sandra Wormgoor 48.16
Gerrit Koerting 50.49
DaniŽlle Schouw 51.59
Corina van der Linden 54.12
Angela Veld 58.56
Ardi Coenen 59.51
Herbert Coenen 59.51
Petra Kok 1.06.09
Hannie van Donselaar 1.07.35Lees meer berichten