Nieuwsbericht

22-03-2011

Jubileum woensdagochtendloopgroep! - 09-03-2011

Het is woensdag 9 maart 2011, en mijn oude loopschoenen trappelen van ongeduld om naar de looptraining van Ger te gaan: Vandaag vieren we feest!

Hoe is het begonnen?

Vorig jaar stond er een klein artikeltje in de Culemborgsche Courant: Statina start op woensdagmorgen 10 maart met een loopgroepje. De eerste paar keren was het lopen 'op proef', en verplichtte deelnemen tot niets. Mijn loopschoenen begonnen te glimmen: Zouden ze er weer uit mogen? En ja hoor: Ze zijn weer volledig uit de kast!De loopgroep, door Ger Niesen met veel enthousiasme en kennis van zaken opgezet en geleid, bestaat uit een groep zeer gemotiveerde en heel gevarieerde lopers. Variatie in loopervaring - een Statina lid die al 21 jaar deel uitmaakt van de club - naast lopers die zelfs nog nooit van hardlopen hadden gehoord (haha, ik zeg niet wie...).Een grote variatie in tempo, in trainingsduur, frequentie en motivatie. Lopers, die voor de (halve) marathon gaan, en zij die nooit van plan zijn om aan een wedstrijd deel te nemen. Het maakt allemaal niets uit: We lopen in weer en wind, bij zon en regen, op de baan, door de Zump of rondom de Meent. Het is gezellig en heerlijk om te doen.

De appeltaart - bedankt Elly - na afloop van de training smaakte zeker naar meer, we gaan op voor ons 5-jarig jubileum!

Overigens: Mijn oude loopschoenen weten het nog niet, maar ze worden wel binnenkort vervangen... Dat is het gevolg van een jaar looptraining!

Irma LodderLees meer berichten