Nieuwsbericht

14-03-2011

Vijf Mijlenloop Ameide - 12-03-2011

Tussen de ruim 260 deelnemers liepen dit jaar acht Statinaleden mee met de 5 Engelse mijlenloop in Ameide, de tweede wedstrijd in het Univé Grote Rivieren Loopcircuit. De jongste deelnemer van Statina, Jelmer van der Linden, had naast een korte broek ook het minimalistische zwart-geel geblokte shirtje van Statina aangetrokken. Ondanks de zon en heerlijke temperatuur woei er toch nog een frisse wind die bij de start kippenvel bij Jelmer veroorzaakte. Deze verdween echter als sneeuw voor de zon; Jelmer liep zo hard dat hij al na 32 minuten op een negende plaats finishte. En dat in een veld van maar liefst 134 volwassen deelnemers! Een prestatie waarbij hij vader Ron nog net niet voorbij liep. Ron’s tijd mocht er ook zijn: 30:28.


Jelmer en Ron van der Linden

Een andere topper van Statina is Ruben Verlangen; voor de loop liep ik even een blokje met hem om als warming-up. Heel gezellig, maar zijn inlooptempo is mijn wedstrijdtempo... Het gevolg was dat ik hijgend aan de start stond en Ruben waarschijnlijk niet eens had gemerkt dat hij had ingelopen. Het resultaat? Een prachtige derde plaats bij de heren 35+ ! Ruben had slechts 28 minuten en 41 seconden nodig om het vierkante parcours van iets meer dan 8 kilometer af te leggen.


Ruben Verlangen en Sandra Wormgoor


Gerrit van Mourik en Gerrit Koerting

De twee Gerrits (Van Mourik en Koerting) stonden pal achter het startlint om zeker te zijn van een vliegende start. De eerste Gerrit was zo snel dat ik hem niet meer heb gezien en de andere Gerrit vertelde me voor de wedstrijd dat de griep hem te pakken had gehad. Dat verklaarde zijn eindtijd dit keer waarschijnlijk; iets minder scherp dan we van hem gewend zijn. Maar hij heeft de wedstrijd natuurlijk helemaal uitgelopen. Met mijn eigen tijd was ik redelijk tevreden, zeker gezien het feit dat pal achter het startlint beginnen voor mij averechts uitpakte; ik liet me opjagen door al die snelle mensen en moest dat later bezuren. Corina van der Linden volgde mij op de hielen met een 39:38 en Nico Brand, altijd van de partij bij deze mooie lokale loopjes, liep hem uit in een prima 41:45.


Corina van der Linden en Nico Brand

Ook al is hij geen lid van Statina, toch wil ik de prestatie van mijn buurman Marc Laeven hier noemen. Marc vloog over het parcours en eindigde in een tijd van 33:55. Best knap voor een niet-Statina’er!

Ik kijk alweer uit naar de derde loop van dit loopcircuit. Dat is op zaterdag 16 april a.s. in Heukelum, een loop genoemd naar de ovenverse traktatie die elke loper ontvangt bij de finish. De Krakelingenloop gaat over 10 km en wordt vast net zo gezellig als deze van Ameide!

Sandra Wormgoor

Uitslagen:
Ruben Verlangen 28:41
Ron van der Linden 30:28
Jelmer van der Linden 32:00
Gerrit van Mourik 35:40
Sandra Wormgoor 38:36
Corina van der Linden 39:38
Nico Brand 41:45
Gerrit Koerting 42:08Lees meer berichten