Nieuwsbericht

08-03-2011

Indoorwedstrijd Dordrecht - 05-03-2011

Afgelopen zaterdag was er een indoorwedstrijd in Dordrecht, hier was ook weer een delegatie atleten en atletes van Statina aanwezig. De onderdelen die op het programma stonden, waren de 60 meter sprint, 60 meter horden, verspringen, hoogspringen en kogelstoten.

Het was voor deze atleten/-es de laatste kans dit seizoen om hun indoor-PRís aan te scherpen, en dit gebeurde op sommige onderdelen dan ook zeker.

Te beginnen met de 60 meter sprint, waar alle atleten/-es van Statina acte de presence gaven. Simon van der Bas liep in de series een goede 9,26, wat hem een halve finaleplaats opleverde. Datzelfde gold ook voor rassprintster Ruby den Besten, die op elke 60 meter wel een PR pakt of er heel dicht bij zit, deze keer liep zij een PR in de series, van 8,68. Verder leverden Vita Coenen (9,92), Mai Elie (9,87), Iris Don (9,63), Vera Gommans (9,08), Anke Veluwenkamp (9,59), Lucy van Berkel (9,25) en Nick Gieltjes (8,79) een degelijke sprint af, met perspectieven voor het outdoorseizoen. Hierbij moet ik nog even vermelden dat het voor Iris haar 1e wedstrijd was, en dat zij nu dus enkele mooie tijden/hoogten heeft staan om te verbeteren.

Op het onderdeel verspringen traden Lucy en Ruby aan. Met respectievelijk 4,13 en 4,23 lukte het niet om hun PRís te benaderen. Door aankomende weken hard op dit onderdeel te gaan trainen kan daar echter voor aankomende wedstrijd zomaar verandering in komen.

Dan de 60 meter horden, daar was afgelopen donderdag door de atleten/-es nog driftig op getraind, en dat betaalde zich ook uit. Anke (11,96), Lucy (12,04), Iris (12,36) en Vera ( 12,44) verbeterden op dit onderdeel allevier hun PR. Vita (13,73), Ruby (12,04) en Simon (11,78 en 4e in de finale) deden het ook erg goed. Mai kwam tijdens de warming-up ongelukkig in botsing met een horde die niet aan de kant wilde, en moest daarop de strijd staken. Achteraf viel de blessure gelukkig mee.

Het onderdeel hoogspringen was bij de inschrijving ook door het merendeel van de atleten/-es opgegeven. Waarom? Omdat ze hierop, na achteraf bleek, erg goed presteerden. Nick verbeterde zijn PR met 2 cm naar 1,52. Anke en Vera behaalden een indoor PR, door beiden pas bij 1.32 te passen. Iris (1,12), Simon (1,27) en Frans (1,12) waren ook lekker op dreef.

Doordat deze wedstrijd vrij druk bezocht was, bleek voor het onderdeel kogelstoten alleen plek te zijn voor Nick bij de jongens junioren B. Hij bleek bestand tegen de grote druk, en het besef dat hij het nu moest gaan waarmaken voor de club. Hij veroverde namelijk doodleuk de bronzen medaille, met een stoot van 9,79. Aangezien hij al voor de prijsuitreiking richting thuis was vertrokken, is deze dinsdag tijdens de training alsnog even gedaan.

Al met al was het weer een productieve en gezellige dag met hele nette prestaties. Hieronder een filmcompilatie van de dag, om zo een beeld te krijgen van wat hierboven allemaal is beschreven:De volledige uitslagen vind je hier.

Vincent RokeLees meer berichten