Nieuwsbericht

27-02-2011

NK Indoor Studenten (NU MET FILMPJE!) - 26-02-2011

Fenne Wouters (begin februari nog succesvol deelneemster aan het 'gewone' NK Indoor voor junioren A) en Kitty van Berkel namen vandaag deel aan het NK Indoor voor Studenten in Apeldoorn. Allebei namen ze deel aan het verspringen, Fenne liep daarnaast ook nog de 60 meter sprint.

Voordeel van deelnemen aan het NK Indoor voor Studenten is dat hier, en dit is echt hogere wiskunde, alleen studenten/-es voor in kunnen schrijven. Hierdoor tref je de reeds afgestudeerde en/of werkende topsport(st)ers er niet aan. Eigenlijk heb je die dus al verslagen, hadden ze maar langer moeten blijven studeren. ;-)

Er kleeft echter ook een nadeel aan deelnemen aan dit NK: Iedereen wordt in dezelfde categorie ingedeeld, wat betekent dat meisjes junioren A (zoals Kitty en Fenne) het op moeten nemen tegen oudere en meer ervaren dames senioren.

Weeg je de voors en tegens tegen elkaar af, dan hou je dus alsnog een wedstrijd op topniveau over, waarin onze dames zich prima wisten te handhaven!

In de series van de 60 meter sprint kwalificeerde Fenne zich met een tijd van 8.33 sec (17e tijd in het klassement) vrij eenvoudig voor de halve finale (snelste 24 loopsters). In die tweede ronde liep ze een stukje sneller, namelijk 8.27 sec (persoonlijk record = 8.25 sec), waarmee ze uiteindelijk keurig 15e werd (van 33 dames in totaal).

Aan het verspringen namen 15 studentes deel.

Kitty sprong 4.40 m (persoonlijk record = 4.70), en werd daarmee 13e, maar we weten allemaal natuurlijk dat Kitty veel verder kan. Tijdens trainingen sprong ze al een paar keer over of net onder de 5 meter. Dat heb je weleens, kan gebeuren, komend outdoorseizoen komt dat er ongetwijfeld ook een keer tijdens een wedstrijd van!

Fenne maakte het de dames in de hogere regionen lastig. Met 5.33 m (persoonlijk record = 5.38) in de voorronde plaatste ze zich als derde voor de finale, waarin ze zich niet verbeterde (verste finalesprong was 5.23 m), maar wel haar derde plaats behield. De nummers 1 en 2 waren de nummers 3 en 7 bij het 'gewone' NK Indoor voor senioren, dus het is helemaal geen schande om daar van te verliezen, eerder een eer...

Maar dan win je dus gewoon een bronzen plak op een NK... Hoe cool is dat!

Kitty en Fenne, van harte gefeliciteerd met jullie prestaties!

Vincent Roke was present in Apeldoorn, en maakte het onderstaande filmpje:


Ook zo benieuwd hoe onze kogelstootmaster Frans de Laat het zondag tijdens zijn NK Indoor gaat doen? Dit is de huidige ranking van het kogelstoten voor de leeftijdsklasse heren masters van 60 t/m 64 jaar...

Frans de Laat - Statina - 13,96
Jan Titulaer - Swift - 12,59
Jack Dekker - AV Castricum - 12,37
Teo Maat - Fortuna - 11,68
Donald. F E Segers - RK HAV - 11,23
Frits Martens - Hollandia - 11,19

Tja... Dat ziet er hoopvol uit zou je zeggen... Maar goed, de strijd is nog niet gestreden, alles is mogelijk, we houden u op de hoogte!

Tekst: Jeroen GutteLees meer berichten