Nieuwsbericht

07-02-2011

38e Midwintermarathon Apeldoorn 6 febr 2011

Het leuke van de Midwintermarathon is dat deelnemers van 2 loopafstanden tegelijk starten: om 12 uur gingen de Asselronde (27.4 km) en de Marathon (42.2 km) tegelijk van start op de Loolaan in Apeldoorn. Dat houdt bijvoorbeeld in dat je op het eind voorbijgelopen wordt door de eerste marathonlopers. Want deze liepen het parkoers van de Asselronde ongeveer anderhalf keer. En die eerste snelle marathonners (waaronder winnaar Luc Krotwaar) lopen zon beetje dubbel zo snel als het gros van de deelnemers!


Angela Veld met nog een glimp van Inge v Oijen, en Petra Kok

Statina was weer ruim vertegenwoordigd, met 12 clubgenoten op 4 verschillende afstanden, waarvan de Asselronde wel het meest populair lijkt te zijn. Dat is geen verrassing, want de loop van ruim 27 km is samen met de 30 km van Schoorl (13 febr) een prima voorbereiding op een van de voorjaarsmarathons (Rotterdam, Enschede, Utrecht) van april aanstaande.


Pim Udo en Rob Jodies

Het parkoers? Lopers van alle afstanden startten dus op de Loolaan richting paleis het Loo. Bij de beruchte Naald kom ik Petra Kok tegen die mij verklapt dat ze de hele marathon loopt, en dan gaat het linksaf richting Apenheul. Langs de apen en dan door het bos richting Hoog Soeren. Ik kom Angela Veld en (oud-Statinalid) Inge van Oijen tegen, die de hele marathon doen, en loop een stukje met hen mee. Hoog Soeren was echt Hoog, want dat was flink klimmen! Hier was ook het punt waar de lopers van de Minimarathon (18.5 km, een half uur eerder vertrokken), en, na een doorkomst, de lopers van de hele marathon, rechtsaf sloegen. Maar voorlopig nog even door over de Asselse Heide, met af en toe een bospad, maar verder allemaal verhard.
Na 15 km weer oostwaarts richting Apeldoorn. Dat was wel het saaiste stuk, met een lange rechte asfaltweg waar geen eind aan leek te komen, en dan ook nog eens met vals plat omhoog! En dan moet je het net even gehad hebben en je benen gaan voelen, zoals bij mij! Gelukkig zijn er goede verzorgingsposten om de 5 km. En het laatste stuk komen met een bloedgang die eerste marathonners je voorbij, die dan al met hun laatste tien kilometers bezig zijn.
Bij het 25 km punt gaan Angela en Inge, nog steeds samen lopend, mij voorbij. Zij hebben dan nog een halve ronde voor de boeg. Even later is daar voor mij dan ha fijn - de Loolaan weer, met in de verte de finish!


Gerrit van Mourik en Dorien Stroomberg

Namen en netto tijden:

Acht van Apeldoorn (8 km)
Dorien Stroomberg: 48.51

Mini-Marathon (18.5 km)
Gerrit van Mourik: 1.30.30
Wilco t Lam: 1.35.17
Hannie van Donselaar: 2.10.17

Asselronde (27.4 km)
Pim Udo: 2.12.58
Jan van Kooij: 2.19.12
Ed Stijnen: 2.21.55
Frank Brandsma: 2.24.59
Rob Jodies: 2.27.31
Nico Brand: 2.46.20

Marathon (42.2 km)
Angela Veld: 4.13.54
Petra Kok: 4.42.04

Allen gefeliciteerd!

Vriendelijke groet,
Nico BrandLees meer berichten