Nieuwsbericht

06-02-2011

Statina goed voor de dag bij NK indoor junioren

Het gebeurt niet zo dikwijls dat atleten/-es van atletiekvereniging Statina zich kunnen meten met de top van Nederland, maar afgelopen weekend was dit, tijdens het NK indoor voor junioren in het prachtige Omnisport te Apeldoorn, weer eens het geval. Zowel Ruben Stittelaar (16 jaar) als Fenne Wouters (18 jaar) hadden zich, op basis van tijdens eerdere wedstrijden geleverde prestaties, weten te plaatsen voor deze kampioenschappen.

Ruben nam deel aan de 3000 meter, terwijl Fenne uitkwam op de onderdelen 60 meter sprint en verspringen. Voor beide leden van de Culemborgse vereniging werd de intensieve trainingsarbeid van de afgelopen maanden beloond met succes.

Ruben eindigde na 15 rondjes op de binnenbaan van 200 meter op een keurige 5e plaats in een tijd van 10.20.37 min, een verbetering van zijn persoonlijke record met maar liefst 20 seconden, en een verbetering van het clubrecord van Guido van Loenen uit 1990 met ruim 38 seconden. Voor een atleet als Ruben, die normaliter nog langere afstanden voor zijn rekening neemt, een enorm goede prestatie.Fenne begon de dag met de series van de 60 meter sprint. Haar doel was het te eindigen bij de eerste 16 deelneemsters, de halve finale dus. Het eindresultaat was beter dan vooraf werd gehoopt, want met een nieuw persoonlijk record, en een verbetering van haar eigen clubrecord, behaalde ze in een tijd van 8.25 sec een gedeelde 11e plaats.Bij het verspringen werd gehoopt op een plekje in de finale, waarin de beste 6 springsters uit de voorronde elkaar nog eens tegen zouden komen. Fenne plaatste zich hiervoor als 4e, waarna ze uiteindelijk 6e werd. Ook op dit onderdeel verbrak zij, met 5.38 m, haar eigen persoonlijke record en clubrecord.Voor zowel Ruben als Fenne was dit een eerste en unieke ervaring op dit niveau, die naar meer smaakt, dus wordt het vizier nu gericht op het NK outdoor in het tweede weekend van juli 2011. Fenne zal eind februari nog, ter afsluiting van het indoorseizoen, samen met clubgenote en trainingsmaatje Kitty van Berkel deelnemen aan het NK indoor voor studenten, ook in Omnisport te Apeldoorn.

De vier staande fotos zijn gemaakt door Sebastiaan Durand: http://foto.durand.nlLees meer berichten