Nieuwsbericht

24-01-2011

22e Dirk IV loop Hoornaar – 22-01-2011

Wie was Dirk IV? Via Google lezen we: “Dirk IV werd in 1911 aangekocht door de Hoornaarse fokvereniging Verbetering Zij Ons Doel (VZOD) en bleek een zeer goede investering. Zo zorgde het dier voor veel nakomelingen, die veelvuldig prijzen in de wacht sleepten. Hierdoor werd Hoornaar bekend in fokkerswereld in binnen - en buitenland.”

Toepasselijk devies voor ons, sportmensen: Verbetering Is Ook Ons Doel (VIOOD). Als de naam Statina nog eens veranderd moet worden, dan stel ik VIOOD voor.

Veel van de ruim 300 lopers zullen afgelopen zaterdag ook naar verbetering hebben gestreefd op de 22e Dirk IV loop. Bij het zalencentrum “Het Bruisend Hart” op het naar de stier genoemde plein ging de 10 km loop van start. Met 5-6 graden, weinig wind, en ontbreken van hemelwater, was het prima loopweer. Het parkoers bestond uit een “rondje” rond dit dorp, gelegen tussen Gorinchem en Meerkerk, en voerde over rustige polderwegen met zicht op een mooi Hollands landschap. Van de Hoge Giessen ging het via de smalle Doelsteeg naar de Overslingeland en de Slingelandseweg. Daar slingerde de weg inderdaad, met veel flauwe bochten naar links en rechts. Veel lopers deden daar hun voordeel mee door de bochten steeds zoveel mogelijk af te snijden. Uiteindelijk kwamen we via de Lage Giessen weer terug in het dorp.

Het was ook een snel parkoers, want veel deelnemende Statinalopers waren na afloop dik tevreden over hun eindtijd. Zoals bijvoorbeeld Wilco ’t Lam die zijn PR op de 10 km met maar liefst zo’n 3 minuten verbeterd zag. En ik zelf mocht ook niet klagen, want sinds een Malibaanloop in 2006 is door mij niet meer zo snel gelopen op de 10 km als bij deze.
Maar bij de familie van der Linden was het ook weer raak: Jelmer werd met zijn 4 minuut 24 1e op de 1.5 km bij de jongens 13-15 jaar; op de 10 km was Ron de snelste Statinaloper, en Corina liep eveneens een voortreffelijk tempo. Tweede Statinaloper was Martin Poot, op de voet gevolgd door Erik de Bruin.


Ron van der Linden en Martin Poot


Erik de Bruin en Siebe Schootstra

Van de Statinadames liep behalve Corina ook Sandra Wormgoor mee, die het zelfs nog in de finale niet kon laten om te netwerken (zie foto).


Sandra Wormgoor en Corina van der Linden


Wilco 't Lam, en Paul Visser en Nico Brand

Al met al weer een geslaagde start van het Univé Grote Rivierenloop Circuit. De complete uitslagen zijn hier te vinden, en hier vind je nog meer prachtige foto’s.
De tijden van de Statinalopers op de 10 km (hopelijk ben ik niemand vergeten):

Ron van der Linden – 37.46
Martin Poot – 39.39
Erik de Bruin – 40.01
Siebe Schootstra – 40.52
Gerk van der Have – 41.20
André van IJzendoorn – 42.00
Jan Pannekoek – 43.58
Gerrit van Mourik – 44.47
Wilco ’t Lam – 45.50
Gerrit Koerting – 46.30
Sandra Wormgoor – 47.42
Corina van der Linden – 48.53
Paul Visser – 50.24
Nico Brand – 50.34


Vriendelijke groet,
Nico Brand

Lees meer berichten