Nieuwsbericht

17-01-2011

Indoorwedstrijd Zoetermeer - 15-01-2011

Op zaterdag 15 januari vertrokken we om 10.15 uur met een volle bus naar Zoetermeer, voor de 2e indoorwedstrijd aldaar. Voorin zaten uiteraard chauffeur Frans en co-piloot Vincent. De achterbank werd geheel gevuld door Fenne, die zo vol adrenaline zat, dat er beslist niemand anders naast had kunnen zitten. Jammer voor al die andere atleten de ook mee hadden gewild.

Fenne ging alleen voor verspringen. Zij wilde, met het oog op de inschrijving voor het NK op 5 en 6 februari 2011, haar persoonlijk record verbeteren. De tegenwerkende linker hamstring maakte dat de sprint nog even in de bewaarkast bleef.

Vincent en ondergetekende gingen voor de inmiddels bekende nummers kogelstoten en de 60 meter sprint, waarbij duidelijk moge zijn dat Vincent niet voor het kogelstoten ging (helaas), en ik niet voor de sprint.

Nick Gieltjes was, als kersverse B-junior, op eigen gelegenheid gekomen, en wel voor drie onderdelen: 60 meter sprint, verspringen en kogelstoten. Een programma een meerkamper waardig.

Het deelnemers/-neemstersveld was zo groot dat het programma al gauw een uur uitliep. Voor al diegenen onder ons die nog boodschappen wilden doen, was dit een geldig excuus om dit maar niet meer te gaan doen.

Topper onder de deelnemers was Patrick van Luijk, die twee knallende sprints liet zien en zich daarmee kwalificeerde voor de EK in Parijs. Die gast ging zo snel (6.66 sec op de 60 meter), dat we hem nauwelijks voorbij zagen komen, we roken alleen verschroeid tartan.

We schrijven vandaag met enige terughoudendheid over de prestaties van de twee senioren, deze keer staan de jonkies volop in de schijnwerpers: Nick zette zowaar drie persoonlijke records neer: Kogelstoten 9.70 m, verspringen 4.72 m en 60 meter sprint 8.35 sec.

Fenne kwam met rook uit de oren aan de start van het verspringen. Het resultaat was er naar: Zes sprongen over de 5 meter, waarvan twee boven haar oude persoonlijke record (nu 5.30 m), en schrammen in het bovenbeen. Doe dat maar na: Landen met je spikes in je bovenbeen en daarna gewoon een persoonlijk record springen. Met deze afstand staat ze redelijk veilig in de kwalificaties voor het aankomende NK.

Al met al hebben we weer veel mooie sport gezien en, zoals dat hoort, zowel teleurgestelden als topprestaties, maar voor degenen die kunnen genieten van een topprestatie van een ander, valt elke teleurstelling weer snel weg.

Bijgaand filmpje is van onze doorwinterde cineast Vincent. Voor diegene die het gesprek rond de kogel niet kunnen volgen: Zijn naam is vanaf nu Jaap, en Jaap is het troetelkindje van de ploeg geworden (hij werd er wel lui van, en plofte na 12.46 m als een volstrekt onwaardige kunstkogel neer...).

Met sportieve groet,
Mede namens Nick, Fenne en Vincent,
Frans de Laat

Filmpje (rechtsonder op het YouTube-logo klikken levert een veel mooiere beeldkwaliteit op)!Lees meer berichten