Nieuwsbericht

10-01-2011

A New Star Is Born - 08-01-2011 (incl. filmpje!)

Op 8 januari hebben Vincent Roke, Simon Jonis en Frans de Laat deelgenomen aan een goed bezette indoorwedstrijd in Dordrecht.

De wedstrijden in Dordrecht hebben altijd iets gezelligs, leuke en ruime tribune vlak naast de baan, een goede organisatie en een goed bezet deelnemersveld.

Vincent en Simon waren gekomen voor de triple sprint: 40, 50 en 60 meter. Frans had deze keer ingeschreven voor kogelstoten, met goede herinneringen aan diezelfde wedstrijd vorig jaar, waar hij een Nederlands Record stootte en de organisatie 2Ĺ uur bezig is geweest om het goede meetlint te vinden.

Wat te denken van de leerling die de meester zijn hakken laat zien: Simon, geheel onbevangen, ging de eerste 40 meter in zonder startsprintje (want: Hoe doe je dat allemaal?), en liep zowaar de 'oude' meester Vincent er uit: 5.65 sec tegen 5.71 sec.

Diep rancuneus en totaal gekwetst dacht Vincent revanche te nemen op de 50 meter, maar helaas, soms herhaalt de geschiedenis zich: Simon 6.83 sec en Vincent 6.91 sec.

Vermeld moet wel worden dat Vincent net 2 dagen ziek was geweest en nog enigszins brak in zijn prachtige spikes stond.

Wij (ik) dacht(en): 3 keer is scheepsrecht, maar neen, op de 60 meter werden de verhoudingen weer enigszins rechtgezet: Vincent won in 7.89 sec voor Simon in 7.93 sec. Toch erg goed voor deze kersverse wedstrijdatleet, die nog maar B-junior is.

Het kogelen...

Ja, het kogelen...

Ik had dit keer een goed excuus om niet goed te presteren (13.06 m). In de kerstvakantie was ik door mín rug gegaan met SNEEUWSCHUIVEN, dus niet eens met sporten, maar vanwege mijn beleefdheid om mín stoepie schoon te houden. Doen we dus ook nooit meer.

Nu wil een goed excuus niet zeggen dat dit me lekker zit. De revanche komt er al weer aan. De baan ligt er weer stoot-klaar bij dus we kunnen ook weer volop trainen.

Kortom: Zeer gezellig en zeer sportief, en we verheffen 8 januari 2011 tot de dag van Simon Jonis.

Met sportieve groet,
Frans de Laat

FILMPJE (rechtsonder op het YouTube-logo klikken levert een veel mooiere beeldkwaliteit op)!Lees meer berichten