Nieuwsbericht

12-12-2010

Indoorwedstrijd Zoetermeer - 11-12-2010

Op zaterdag 11 december trokken Fenne Wouters, Tessa Molenaar, Vincent Roke en Frans de Laat in alle vroegte naar Zoetermeer voor een indoorwedstrijd. Voor allevier was het een soort trainingswedstrijd, even kijken hoe we er voor staan, wedstrijdsfeertje oppikken en opnames maken teneinde de techniek her en der wat bij te schaven.

Het was voor het eerst dat AV Ilion op een dergelijke massale manier een indoorwedstrijd organiseerde. Het was aan de organisatie niet te merken: Alles verliep prima op tijd, zij het dat dit soms ten koste ging van een extra poging.

De prestaties waren goed te noemen. Fenne en Vincent kwamen uit op de sprintmeerkamp: 40, 50, en 60 meter sprint. Fenne had een geduchte concurrente (iemand die ze in Apeldoorn op het AA-Drink NK Indoor Junioren A/B van 05-02-2011 en het NK Indoor Studenten van 26-02-2011 ook gaat tegen komen). Dat was goed te zien aan de tijden: Op de 40 meter liep Karin Sleper 0,01 sneller dan Fenne, op de 50 meter was het precies omgekeerd, en op de 60 meter kwamen ze op de honderste van de seconde gelijk over de streep. Daarmee zijn ze samen op de eerste plaats geindigd, en staan ze beiden bij Ilion nu ook te boek als halrecordhoudster op de sprintmeerkamp. Zeer knappe prestatie van Fenne, temeer daar de beelden lieten zien dat zij op de start nog veel kan winnen: Zij start nog met een beetje stroop aan de spikes, maar eenmaal op gang roffelt ze met redelijk gemak, en een kwalijke hamstring, iedereen weer voorbij. 2 PRs en CR's erbij :-) Tussen de 50 en de 60 meter sprong Fenne ook nog ver, lekker ver, namelijk 4.97. Dat was wat minder dan laatst in Utrecht, maar ik had de indruk dat deze keer de aanloop net niet goed zat :-( Ik vraag het jullie allemaal te doen: Slecht aanlopen en dan toch nog 4.97 springen, chapeau (petje af)!

Vincent is een nummer apart: Vrijdag nog ziekjes, zwakjes en moe te bed, en zaterdag als een luipaard aan de start (nee, geen lui paard, maar een luipaard). Als je ziet hoe Vincent loopt, en weet hoe hij traint (of eigenlijk nauwelijks traint), kun je je voorstellen hoe zijn tijden zouden zijn als hij vol aan de bak gaat... Zijn tijden waren 5.68, 6.74 en 7.81. Er was een sterk veld bij de senioren, en ondanks dat eindigde Vincent in de totaalranking als goede 12e van de 23 deelnemers.

Tessa: Ja, wat moet je van Tessa zeggen. Tessa loopt daar een beetje tussen zon 17 deelneemsters van de eigen categorie rustig heen en weer en knalt de eerste stoot er uit alsof het een kogel van 7.26 kilo is (dit was eerder ver-knallen dan knallen). Dan wordt ze een beetje boos (wie kan zich dat voorstellen?), en legt ze de kogel op een zeer keurige 9.00 meter neer. Daarmee wordt ze 4e in haar categorie, en heeft ze er een nieuw PR bij. Het houdt ook nooit op met Tessa (overigens, ik ben n van de weinigen die weet dat ze eigenlijk 10 meter wil gaan stoten, en ik heb daar alle vertrouwen in).

Tenslotte de schrijver dezes: n poging helemaal prut, wil ik niets over horen (als hierboven: ver-knallen), de 2e redelijk, tegen de 13 meter, en de 3e (feitelijk de eerste) 13.17 meter. Ik zou zeggen: Niet slecht en niet goed. Met de komende wedstrijden in het vooruitzicht zou ik nu ongeveer 13.60 meter moeten stoten, dus...

Al met al een heel geslaagde en gezellige wedstrijd.

Ik vraag tenslotte wel een beetje mededogen voor twee oudere heren (sorry Vince), die voorin de auto een uur lang het gegiebel, gesnarf en geheimzinnig gesmoes van twee meiden moesten aanhoren :-)

Met sportieve groet,
Frans de LaatLees meer berichten