Nieuwsbericht

14-11-2010

Daniëlle in De Gelderlander - 08-11-2010

Uit: De Gelderlander van maandag 8 november 2010
Tekst: Marcia Jansen
Foto: Jouke Altenburg (andere foto dan de foto die in de krant heeft gestaan)

Vallende Bladerenloop sprintje voor Daniëlle Schouw

Daniëlle Schouw uit Culemborg is pas 21, maar heeft al drie marathons op haar naam staan. De 9 kilometer van de Vallende Bladerenloop, die ze zondag op haar naam schreef, was dan ook eigenlijk maar een sprintje.Daniëlle Schouw voelde zich vanwege een verkoudheid niet helemaal fit en deed het rustig aan in de Vallende Bladerenloop van Statina op recreatieterrein De Meent in Beusichem. Haar tijd, 43 minuten en 31 seconden, was desondanks goed voor de overwinning. De nummer twee, Inez Stark uit Culemborg, gaf ruim twee minuten toe. “Ik ben lid van Statina, dus als het maar even kan, probeer ik hier wel van start te gaan”, vertelt Schouw na de finish. “Soms past het niet in mijn schema. Als ik nog een marathon moet lopen of als ik er juist een gelopen heb. Nu ben ik weer in de opbouwfase, dus dan is het zeker leuk om zo’n loop mee te pikken. Al is het wel een beetje kort”, lacht ze.

Een 21-jarige die marathons loopt? “Ik vind het zelf niet zo heel bijzonder, maar leeftijdsgenoten kom ik inderdaad niet vaak tegen”, vervolgt de Culemborgse als nog verschillende lopers binnendruppelen bij de finish. “Er zijn mensen die denken dat het niet goed is om op jonge leeftijd al grote afstanden te lopen, maar als je het rustig aan doet en goed opbouwt, kan het volgens mij geen kwaad. Ik vind marathons nou eenmaal helemaal geweldig. Het is zo bijzonder als je aan de start staat van zo’n evenement en ik kom altijd met een grote glimlach over de finish. Hoe verder, hoe leuker.”

Schouw liep op haar negentiende haar eerste marathon. “Dat was in Amsterdam en uitlopen was mijn doel. Dat lukte prima in 4 uur 12 minuten. Een jaar later dook ik onder de vier uur en in april liep ik in Rotterdam 3.48. Eigenlijk had ik dit seizoen naast Rotterdam ook nog de marathon in Berlijn op het programma staan. Helaas raakte ik na de triatlon in Beesd, ik vind het ook leuk om af en toe een triatlon mee te pikken, overtraind en moest ik Berlijn afzeggen. Dat was ontzettend balen natuurlijk, maar ik ben nog jong. Die marathon in Berlijn ga ik zeker nog wel eens lopen.”

De Vallende Bladerenloop was alvast een opwarmertje voor de Zevenheuvelenloop op zondag 21 november. Hoe haar programma er volgend jaar uitziet, weet ze nog niet precies. Wel is zeker dat ze ook in 2011 een marathon zal lopen. “Ik weet nog niet welke het gaat worden, maar bij Statina hebben we het er al wel over gehad om misschien met een groep de marathon van Wenen gaan te lopen.”

De Vallende Bladerenloop deed ook dit jaar haar naam weer eer aan. De herfstbladeren maakten vooral de randen van de paden op de Meent glad. Het was dus even opletten bij de start, maar toen het deelnemersveld uit elkaar was getrokken, kon iedereen zonder problemen zijn eigen weg volgen. De winst bij de mannen op de 9 kilometer, de langste afstand in Beusichem, ging ook al naar een Statina-lid. Ruben Verlangen kwam in 32 minuten en 46 seconden als eerste over de finish. Culemborger Emile Penn eindigde 1 minuut en 11 seconden later als tweede, en Cees Verbeek uit Geldermalsen legde beslag op de derde plek.Lees meer berichten