Nieuwsbericht

31-10-2010

Douwe Smit Trofee Roermond - 30-10-2010

Op zaterdag 30 oktober vond in Roermond de laatste oudoorwerpwedstrijd van dit seizoen plaats. Deze wedstrijd wordt al jaren georganiseerd als de wedstrijd om de Douwe Smit Trofee. Douwe Smit was een vermaard werper bij AV Swift.

De wedstrijd kent de laatste jaren een enorme opleving, wat zowel blijkt uit het aantal deelnemers, als uit de kwaliteit van de deelnemers. Zou kun je er steeds meer oosterburen bewonderen, mannen uit allerlei klassen die goed presteren, maar ook jong talent als Ward Melissen, die de speer zon kleine 60 meter ver weg legde, Maaike Schetters, die bij kogelslingeren nog dik 56 meter slingerde, en Wil van Uijthoven (HM60-64), die met gewichtwerpen een nieuw Nederlands record wierp van 17.52 meter.

Je kon intekenen voor een werptweekamp (kogelslingeren en gewichtwerpen), een werpdriekamp (kogelstoten, discuswerpen en speerwerpen) of voor losse onderdelen.

Wij hadden alle vier ingetekend voor de werpdriekamp. 'Wij' zijn Tessa Molenaar, Kitty en Gerhard van Berkel, en ondergetekende.Een aantal prestaties was zonder meer goed te noemen!

Tessa behaalde twee keer een PR: Op kogelstoten 9.34 m, nog 20 cm tot een nieuw clubrecord (en nog een jaar B-junior!) en op het speerwerpen 17.34 m.Kitty stootte een clubrecord met de kogel (8.55 m, 1 cm onder haar PR uit haar periode bij Hellas) en een PR en clubrecord op speerwerpen (27.66 m). Op dit laatste onderdeel was zij hevig de strijd aangegaan met ondergetekende, maar helaas... Jouw tijd met speer komt nog wel Kitty!Gerhard wierp een stabiele serie bij alle drie de onderdelen. Helaas geen PR met de discus, wat er eigenlijk al heel lang inzit.Frans stootte stabiel met de kogel, 13.52 m, en ligt daarmee goed op koers voor de komende indoorwedstrijden. Met speer lag hij in eerste instantie achter Kitty, maar de een na laatste worp was net even wat verder: 28.50 m (ook een nieuw PR). De progressie bij Frans met speer is overduidelijk. Als hij dit zo voortzet tot zijn 94e, dan belooft dit nog veel goeds.

De opmerkelijke lezer is opgevallen dat ik weinig vermeld over de discus. Dat is zo, en dat houden we ook zo.Totaaluitslag voor de driekamp:
Tessa Molenaar: 1014 punten
Kitty van Berkel: 1173 punten
Gerhard van Berkel: 1212 punten
Frans de Laat: 2014 punten

Frans hoorde tot de genomineerden voor de Douwe Smit Trofee, maar de prestaties van de uiteindelijke winnares (Annie van Anholt) waren doorslaggevend. Zij ging met de beker naar huis.

Al met al een heel sportieve en gezellige dag, ondanks de langdurige, druilerige regen. De snacks hebben veel goedgemaakt.

Met sportieve groet,
Frans de LaatLees meer berichten