Nieuwsbericht

24-10-2010

22e Poort6-loop Gorinchem - 23-10-2010

Koud en nat was het bij de start en nog steeds koud en nat bij de finish. Lekker loopweer dus ;-) De Poort6-loop was het 7e en laatste onderdeel van het Univé Grote Rivieren circuit van dit seizoen. De 10 km wedstrijdloop startte en eindigde op de baan van atletiekvereniging Typhoon, en voerde onder meer over polderwegen langs Schelluinen en Giesenburg, en langs de betuwelijn en Schelluinsekade weer terug naar de baan.
Onder de ruim 250 deelnemers was Statina met 8 lopers vertegenwoordigd, en allen liepen de 10 km uit. Er was ook een 5 km parkoers maar daar was veel minder animo voor. Meer informatie over de loop en het circuit vind je hier.

De snelste Statinaloper was Ruben Verlangen (op bijgaande foto is hij nog net te zien achter een groepje) van categorie M35, die al na een tijd van 36.50 droge kleren kon gaan aantrekken. Hij werd gevolgd door Jan Pannekoek (39.13) en Gerk van der Have (43.49), beide uit categorie M-Senioren. Ook prima tijden trouwens!Gerrit Koerting (M55) zag met deze weersomstandigheden zijn kansen schoon voor een verbetering van zijn eigen clubrecord voor Masters 60 t/m 64 (45.08) en wilde dolgraag nu onder de 45 minuten lopen. Hij had daarvoor André van IJzendoorn ingehuurd als persoonlijke haas. Tot op de helft van de route leek het plan te gaan lukken, maar dan kwam er een stuk met flinke tegenwind en liep de voorsprong op het oude schema weer terug. Uiteindelijk kwamen beiden binnen op 45.48. Hieronder links zijn ze nog fris bij doorkomst op 3 km, en rechts na 6 km nog volop in de race.Litha Doeland, als enige vrouw onder de 8 Statina’s, was in dit weer duidelijk in haar element en liet een tijd afdrukken van 46.52. Deze tijd leverde haar de 3e plaats op van de Vrecr categorie. Bovendien is zij als 2e geëindigd in het klassement van het circuit. Gefeliciteerd, Litha!
Daarna kwam Wilco ’t Lam binnen. Hij zette vanaf de start al flink de vaart erin en finishte keurig op 51.50. Tenslotte kwam schrijver dezes over de streep, met een tijd van 53.06, waar hij best wel tevreden mee was.Tekst: Nico BrandLees meer berichten