Nieuwsbericht

21-10-2010

Werpfestijn Breda - 17-10-2010

Op zondag 17 oktober vond in Breda bij AV Sprint een werpvijfkamp voor masters plaats, voor mij een mooie gelegenheid om eens ver van huis in mn eentje uit te vinden wat ik op deze vijfkamp waard ben.

Het was een prachtige zonnige dag, en de baan van Sprint is uniek gelegen in het mooie Mastbos.

Zon vijfkamp bestaat uit de onderdelen kogelslingeren, kogelstoten, speerwerpen, discuswerpen en gewichtwerpen. Het boeiende is dat dit op n dag gedaan wordt, en dat je dus op het ene moment met een speer van 600 gram staat te werpen, en op het andere moment aan een vreselijk gewicht van 9 kilo staat te sleuren.

Tijdens zon vijfkamp is de wedstrijd altijd heel overzichtelijk. Je hopt met je groep steeds naar het volgende onderdeel, niet gehinderd door springers, sprinters en andere atleten. En er wordt toch regelmatig voor topprestaties gezorgd. Zo was aanwezig Annie van Anholt, oud wereldkampioene en wereldrecordhoudster masters bij het kogelslingeren, maar ook een Maaike Schetters, goed voor 55.50 m met kogelslingeren en ene Gram, die bij het inslingeren zo tegen de 68 m aan slingerde (in de wedstrijd 3x ongeldig).

Voor mijzelf verliep de wedstrijd naar volle tevredenheid. De afzonderlijke prestaties waren geen toppers, maar het geheel leverde mij een eerste plaats op met 2992 punten, goed voor een plaats in de top 5 van Nederland bij de masters van 60 tot en met 64 jaar. Er valt vanaf nu alleen nog maar te klimmen.

Uitslag:
kogelslingeren (5 kilo): 27.19 m
kogelstoten (5 kilo): 12.57 m
discuswerpen (1 kilo): 40.36 m
speerwerpen (600 gram): 26:74 m (PR)
gewichtwerpen (9,08 kilo): 11.88 m

Met sportieve groet,
Frans de LaatLees meer berichten