Nieuwsbericht

11-10-2010

Clubkampioenschap - 09-10-2010

Vorig jaar was het in deze periode nog fris en winderig, maar afgelopen zaterdag leek het wel hartje zomer! Onder zeer prettige en gunstige omstandigheden, met voor het eerst in de wedstrijdgeschiedenis van de Culemborgse atletiekbaan wind in de rug op de sprintnummers, hield atletiekvereniging Statina afgelopen zaterdag voor de vierde keer haar clubkampioenschap. De ongeveer 140 deelnemers/-neemsters, variŽrend in leeftijd van 6 tot en met ruim boven de 60 jaar, verbeterden en vestigden samen maar liefst 9 baanrecords (vorig jaar 6) en 11 clubrecords (vorig jaar 9), en uiteraard ook veel persoonlijke records. De clubkampioenen op een rij: Stian van Asten, Tessa van der Zwan, Dyanthe Salari, Antoine Rizzo, Jesse Reijngoud, Julie van Riel, Jeffrey van Schaik, ZoŽ Lakerveld, Tein van Riel, Simon van der Bas, Benjamin Slotboom, Julia van Knippenberg, Veri Gutte, Rivka van der Water, Idse ten Brinke, Vera Gommans, Nick Gieltjes, Ruby den Besten, Michiel van Veen, Ruben Stittelaar, Merel van den Berge, Kitty van Berkel, Marijn Wouters, Erik de Bruin, Gerhard van Berkel, Gerard Smit en Antje Veldhuis. Traditiegetrouw werd de dag afgesloten met een aantal series 4 x 400 meter estafette. De uitslagen van de clubkampioenschappen staan elders op de website.

'B there 4 OTC Ghana'
Naast het clubkampioenschap vond zaterdag bij Statina nog een ander evenement plaats, namelijk 'B there 4 OTC Ghana', een inzamelingsactie voor een goed doel. Het Orthopedic Training Centre (OTC) in Ghana is zo'n 50 jaar geleden door een Nederlandse missionaris opgericht, met als doel hulpbehoevenden 'op de been' te krijgen. Een fantastisch initiatief, waar Statina vanuit sportieve solidariteit graag ook dit jaar weer aan mee wilde werken. De aanwezigen konden, uiteraard tegen betaling, deelnemen aan een loterij, waarbij leuke prijzen te winnen waren. Daarnaast kon men, allemaal ten gunste van het goede doel, deelnemen aan sjoelwedstrijden, zich laten masseren, genieten van livemuziek en smullen van een heerlijke portie satť. De actie heeft maar liefst 566,10 euro opgeleverd, een prachtig resultaat!

Gezellige borrel
De in alle opzichten succesvolle clubdag werd afgesloten met een gezellige borrel in het clubhuis. Onder het genot van een hapje, een drankje en een achtergrondmuziekje werd door de leden volop nagepraat over de sportieve en andere gebeurtenissen van overdag. Hoewel de opkomst ietsjes tegenviel, was de sfeer uitermate prettig te noemen!

Foto's
De eerste 387 foto's (met dank aan Nynke Altenburg, Yvette Buitenhuis, Frank Hordijk en Jeroen Gutte) vind je, in willekeurige volgorde, op deze website. Voor de originelen (veel groter en mooier) moet je helaas een account aanmaken, maar dat is wel gratis, simpel en zeker de moeite waard! Heb je zelf ook mooie foto's, zoek dan even contact met Jeroen Gutte!

Finishfoto's
Van de mensen van ET-Utrecht (elektronische tijdwaarneming) hebben we alle finishfoto's gekregen (de foto's die na elke race op het scherm bij de finish te zien waren). Later deze week zijn ze via een link in een nieuw nieuwsbericht op deze site te vinden!



Lees meer berichten