Nieuwsbericht

10-10-2010

9e Wim Hol Memorial loop - 9-10-2010

Als onderdeel van het Univé Grote Rivieren Circuit werd afgelopen zaterdag de 9e Wim Hol Memorial loop gehouden, georganiseerd door AV Passaat in Papendrecht en met start en finish op hun atletiekbaan. Voor het circuit telde het onderdeel 10 Engelse Mijlen (16090 meter), verder was er een 5 EM-loop. Het was warm die dag, en dat terwijl er op de 10 EM-route helaas slechts één drankpost was. De route liep vanaf de atletiekbaan de eerste 6 kilometer tegen de wind in langs de Betuwelijn richting Sliedrecht, vandaar noordwaarts de Alblasserwaard in, door het dorp Wijngaarden en weer terug naar Papendrecht, maar de laatste paar kilometer weer met die felle tegenwind. Jammer was wel dat veel stukken niet verkeersvrij waren: veel dagjesmensen op deze mooie oktoberdag, uitkijken voor auto’s, brommers, fietsers.

Vijf Statinaleden trotseerden de warmte, de tegenwind en het verkeer, en liepen de 10 EM uit: Als eerste kwam André van IJzendoorn binnen met een tijd van 1.14.38, een tijd die hem niet tegenviel maar hij had wel eens een snellere 10 Engelse Mijlen gelopen. Vervolgens passeerde Gerrit Koerting (altijd met muziek in de oren) de finishlijn op 1.19.59, wat een derde plaats opleverde in zijn categorie (M60). Nog net geen minuut later kwam op een mooie tijd (1.20.58) de enige Statina-vrouw binnen: Litha Doeland, die trouwens 2e staat in het klassement van het circuit voor haar categorie...

Het duurde vervolgens bijna een kwartier voordat er weer een geel shirt met zwarte blokjes de atletiekbaan op kwam hollen: Nico Brand met een tijd van 1.34.27. Met deze warmte had hij onderweg al gerekend op een tijd van 1.45, maar dat viel uiteindelijk dus mee. Tenslotte kwam Wilco ’t Lam, die het halverwege de koers erg moeilijk had, binnen op 1.37.58.
Allemaal weer proficiat. Op 23 oktober volgt het laatste onderdeel van het Grote Rivieren circuit: de Poort6-Loop in Gorinchem (10 kilometer).

Verslag: Nico BrandLees meer berichten