Nieuwsbericht

05-10-2010

Marathon Berlijn 26-09-2010

De buit is binnen! Na een intensieve trainingsperiode van 16 weken, opgezet door Gerard Smit, togen wij op vrijdag 24 september in twee auto’s compleet met partners af naar het mooie Berlijn. Op de dag van aankomst was het heerlijk zwoel nazomerweer. Na de startbewijzen op vliegveld Tempelhof opgehaald te hebben, streken we neer in 2 ruime appartementen vlakbij de Brandenburger Tor. Nadat we opgefrist waren gingen we met z’n allen eerst lekker eten (stapelen) om daarna te genieten van een avondwandeling in hartje Berlijn. Tijdens deze verkenning werd natuurlijk de Brandenburger Tor bij avondlicht op de foto gezet.De volgende dag stond in het teken van rust. Een deel van de groep ging fietsen, een ander deel koos voor een wandeling door de stad. In de loop van de middag begon het voor het eerst te regenen. Een bui die niet meer bleek te stoppen. Na een avondje pasta eten bij de Italiaan (nog meer stapelen) begon het echt te kriebelen. Morgen was de grote dag...

Om kwart voor zeven ging de wekker, want we zouden al om negen uur starten. Direct na het opstaan werd uit het raam gekeken. Nog steeds regen. Dat was wel een teleurstelling. Na een stevig ontbijt kozen we toch voor een korte broek met T-shirt. Gewapend met folie poncho’s gingen we om half 9 naar de start. De kledingdepots waren nog een flink eind lopen door het drassige park, dus we leverden in looppas onze kleding in om vervolgens naar de start te rennen. Bij aankomst was vak E al begonnen en wij waren in vak F ingedeeld, waardoor we achteraan vak F in konden stappen. De kledinginname bleek onze warming-up te zijn en we konden zo invoegen en beginnen aan het marathonavontuur.Ondanks de regen was het publiek trouw en vrijwel overal aanwezig. Het was wel oppassen om niet in een plas terecht te komen, want het bleef maar regenen. Vlak voor de finish werden we aangemoedigd door onze eigen ‘dirnls’, die zich speciaal voor deze gelegenheid hadden verkleed en veel bekijks trokken.Na de finish koelde je wel heel snel af. De medaille, de versnaperingen en de felicitaties van onze supporters maakten veel goed, en met stramme benen zochten we elkaar weer op. Het was een enorme ontlading toen de laatste loper van de groep binnen was. Ieder had een geweldige prestatie neergezet en voor 6 van de groep van 7 lopers was dit de eerste marathon!
De laatste avond werd uitbundig gevierd in een gezellig Wirtshaus, waar het eten en drinken goed smaakte. Ook op maandag bleef het regenen. We hebben ontzettend gelachen tijdens het in- en uitstappen onderweg, want oh wat hadden we een spierpijn! Ook ‘collega lopers’ onderweg waren eenvoudig te herkennen aan de houterige 'uitstapstijl’.
Al met al een waanzinnige ervaring die absoluut naar meer smaakt. Ook Nicky van Bremen, Gerrit Koerting, Martin Poot, Theo de Jong en Marijke van den Brink hebben de Berlijn Marathon als Statinalid gelopen, waarmee we dit jaar met 12 deelnemers met een prachtig resultaat flink vertegenwoordigd waren! Rest ons nog iedereen van Statina te bedanken en in het bijzonder Gerard Smit en Dick van Wiggen voor de coaching, training en support. Het heeft prima uitgepakt en hier doe je het uiteindelijk voor!
Nu eerst nog even nagenieten en daarna weer voorzichtig na gaan denken over het volgende loopdoel.

Namen en netto tijden op rij:

Gijsbert van de Water - 3.31.41
Stefan Uebersezig - 3.34.34
Pim Udo - 3.40.17
Johan Werner - 3.42.31
Stefan Akkermans - 3.44.03
Jan van Kooij - 3.50.53
Cees Blom - 4.33.32

Martin Poot - 3.24.41
Gerrit Koerting - 3.55.54 (clubrecord Heren Masters 60 t/m 64 jaar)
Nicky van Bremen - 4.52.14
Theo de Jong - 4.57.17
Marijke van de Brink - 5.07.10

Verslag: Pim UdoLees meer berichten