Nieuwsbericht

03-10-2010

Techniekclinics woensdagavondgroep - 22-09-2010

Op woensdag 22 september heeft de woensdagavondloopgroep van Jac en Albert zich vol moed gestort in de realiteit van de technische nummers van de baanatletiek. Zij kregen een speciale training onder leiding van Vincent, Kitty, Frans en by-stander Jeroen in die onderdelen die op de clubkampioenschappen aan bod komen: Sprint, hoogspringen en discuswerpen.

De groep werd in drieŽn gesplitst en hopte van onderdeel naar onderdeel. Het resultaat was voor zowel de train(st)ers als voor de atleten/-es erg leuk. Het was (is) een groep met een erg goede sfeer, en dan is het altijd plezierig training geven. We liepen dan ook meer dan een half uur uit.

Er zijn ware talenten ontdekt.

Bij het discuswerpen was er iemand die het waagde om bij het stokwerpen net zo ver te gooien als de trainer. Dat hebben we hem wel afgeleerd bij het echte discuswerpen. Het is als trainer van zoín groep leuk om te zien dat mensen, die denken dat een discus een soort frisbee is, na zes worpen al een basistechniek in de vingers krijgen.Ik weet niet precies wat Vincent heeft gedaan, maar op bijgaande foto wordt nog gelachen, en of dat nu bij sprint helemaal de bedoeling is?Dat er ook serieus gewerkt werd, blijkt uit bijgaande foto van een waarschijnlijk zeer indrukwekkende start uit de startblokken!All-roundster Kitty liet haar groepen over grote hoogtes vliegen. Wat geen enkele trainer bij mij ooit gelukt is, lukte haar bij de eerste training: Een aantal ging inderdaad rugwaarts over de lat!Al met al was het een zeer geslaagde avond voor de groep en voor de train(st)ers. Voor herhaling vatbaar!

Mede namens Kitty, Vincent en Jeroen
Frans de LaatLees meer berichten