Nieuwsbericht

13-06-2010

NK Masters Oosterhout - 12/13-06-2010

Op zaterdag 12 juni, de eerste dag van het NK Masters in Oosterhout, heeft Henny van Verseveld bij de heren masters 60 t/m 64 jaar een bronzen plak op de 400 meter weten te behalen. De veelvuldig NK-medaillewinnaar van atletiekvereniging Statina uit Culemborg liep een tijd van 1.04.22 min, waarmee hij tevens zijn eigen clubrecord van 1.05.09 min uit 2006 verbeterde.

Op zondag 13 juni kwamen Mario Maessen (heren masters 50 t/m 54 jaar), Gerhard van Berkel (heren masters 55 t/m 59 jaar) en Frans de Laat (heren masters 60 t/m 64 jaar) in actie op de werpnummers kogelstoten en discuswerpen.

Voor Frans ging het instoten met de kogel erg goed, het is jammer dat die worpen niet meetelden voor het eindklassement. Toch maakte Frans ook tijdens de wedstrijd korte metten met zijn tegenstanders. Met 13.44 m bleef hij iedereen ruimschoots voor, en won hij alweer zijn vierde gouden NK-medaille op rij!Op het onderdeel discuswerpen deed Gerhard erg zijn best, maar de concurrentie was te sterk, een keurige 6e plaats was zijn deel. Mario kon aardig meekomen met de top 3 van het deelnemersveld, en eindigde uiteindelijk op een 4e plaats. Frans wilde graag zijn persoonlijk record van ruim 44 meter verbeteren, maar dat zat er vandaag niet in. Met een worp van 39.34 m werd ook hij op dit onderdeel vierde.Aan het einde van de dag stond voor Mario nog het kogelstoten op het programma. Zijn eerste stoot kwam het verst, namelijk 12.80 m, waarmee hij niet alleen zijn eigen clubrecord verbeterde, maar ook nog eens heel knap derde werd.Op de laatste foto zien we Ine van Berkel, die tot ieders verbazing als supportster in het bezit wist te komen van een pershesje (waarmee je overal op het terrein mag komen).

Al met al weer een succesvol NK-weekend voor de masters van Statina, met 1 x goud en 2 x brons!Lees meer berichten