Nieuwsbericht

31-05-2010

Statina Baanwedstrijd - 29-05-2010

En wederom was het prachtig weer... Beetje veel wind misschien, wat vooral de sprinttijden nadelig be´nvloedde, maar liever zon en wind, dan regen en wind! Toch?

Het is zaterdag 29 mei 2010, tijd voor de jaarlijkse open baanwedstrijd van Statina, dit jaar met de naam 'Statina Baanwedstrijd'. Lekker makkelijk, maar mocht zich een grote sponsor aandienen, dan is het natuurlijk geen enkel probleem om het beestje weer een andere naam te geven!

We ontvingen een twintigtal meer inschrijvingen dan vorig jaar, namelijk rond de 150 (ongeveer 100 intern en 50 extern), dus we gaan de goede kant op. Het aantal gastverenigingen is wel aanzienlijk gestegen, dat is leuk, er waren zelfs twee kids uit Goes in Zeeland! We hopen een positieve indruk te hebben achtergelaten, zodat men volgend jaar met grotere groepen naar Culemborg komt.

De organisatoren, juryleden, uitslagenverwerksters en andere vrijwilligers/-sters hebben ons weer een op rolletjes lopende dag bezorgd, dank daarvoor! Waar kom je nog tegen dat zelfs de starter rustig de tijd heeft om op een stoel in het zonnetje bijna in slaap te dommelen?

Bij atletiek gaat het natuurlijk vooral om plezier en gezelligheid, maar ook om prestaties. Dat is nu eenmaal de aard van onze sport, de meetbaarheid van wat we doen. Er zijn zo'n 435 tijden, sprongen en stoten/worpen genoteerd. Je vindt ze, de uitslagen dus, op deze pagina.

Voor de fanatiekste statistici onder ons... Er zijn maar liefst 14 baanrecords aangescherpt, gevestigd of geŰvenaard, en wel op de volgende onderdelen:

jongens en mannen: 60 meter, 150 meter, 600 meter, 1500 meter, kogelstoten 2 kilo, kogelstoten 3 kilo en kogelstoten 4 kilo

meisjes en vrouwen: 200 meter, 1000 meter, 1500 meter, 5000 meter, hoogspringen, kogelstoten 2 kilo en kogelstoten 4 kilo

De bijgewerkte baanrecordlijst vind je hier.

Dan waren er ook nog 11 clubrecords, en heel veel andere goede prestaties, die de interne ranglijsten van Statina deden veranderen. De clubrecords worden in het gebruikelijke maandelijkse nieuwsbericht opgesomd, maar je kunt ze natuurlijk ook hier opzoeken.

Een groot aantal foto's hebben we inmiddels binnen, maar nog lang niet allemaal. We gaan ze eerst verzamelen, daarna ineens publiceren...

Vooruit... Eentje dan... Omdat deze foto de sfeer perfect weergeeft...Lees meer berichten