Nieuwsbericht

25-05-2010

Hardloopvierdaagse Apeldoorn - Pinksteren 2010

In het lange Pinksterweekeinde werd door AV Veluwe in Apeldoorn de 9e Profict Hardloop4daagse gehouden.

Bij dit voor Nederland unieke evenement moet in vier achtereenvolgende dagen 100 kilometer totaal worden afgelegd in 6 etappes. Op zaterdag ťn zondag wordt zowel 's morgens als 's avonds een etappe gelopen, waaronder een tijdloop van 8,4 kilometer volgens het principe: 'laagstgeklasseerde start het eerst, hoogstgeklasseerde start het laatst'. Tussentijds kan uitgerust en hersteld worden op de Orderbosatletiekbaan die voor dit evenement tijdelijk is omgetoverd in een luxe
camping. Statina-clubgenoten DaniŽlle Schouw, Gerrit Koerting en Rob Jodies trotseerden onder warme omstandigheden vier dagen lang het
geaccidenteerde parcours door bos, hei en zandverstuivingen, en stelden daarmee hun uithoudings- en doorzettingsvermogen uitdrukkelijk op de proef.

Helaas moest Rob (uiteraard met tegenzin...) na twee dagen afhaken door een blessure. Hij nam daarna de verzorgersrol voor zijn clubgenoten op zich.

Na vier zware maar voldoening gevende dagen eindigde DaniŽlle met een totaaltijd van 09.18.17 in de categorie Vrouwen Senioren als 3e in het klassement, terwijl Gerrit een mooie 2e plaats bemachtigde bij de Masters 60+ (08.45.41).

Alle drie proficiat met dit succes!
Voor alle info: www.hardloop4daagse.nlLees meer berichten