Nieuwsbericht

20-05-2010

Rondeelloop met speciaal tintje! - 22-06-2010

Op 22 juni aanstaande staat de 'lange afstandavond' weer op het programma. Vorig jaar heeft de Commissie Wedstrijden gemeend deze avond op de baan te houden, en de Rondeelloop te laten vervallen. Uit diverse reacties hebben wij afgeleid dat de voorkeur toch uitgaat naar de rondjes bij het Rondeel. Wij hebben deze aanbevelingen uiteraard overgenomen. Wij kunnen ons voorstellen dat je van 10 kilometer op de baan een beetje draaierig wordt...

Op dinsdag 22 juni is er dus weer de Rondeelloop! Deelname is gratis, de start is om 20.00 uur, en gekozen kan worden voor het lopen van 1, 2, 3, 4 of 5 rondjes van 2 kilometer. Inschrijven kan op de avond zelf bij het startpunt. Er is die avond geen training voor de groepen die vanaf 19.00 uur trainen (de groepen 6 tot en met 10 en de loopgroepen), teneinde zoveel mogelijk mensen te laten deelnemen. Jongere leden (zij die voor 19.00 uur trainen) zijn uiteraard ook welkom!

De Commissie Wedstrijden wil aan deze Rondeelloop graag een speciaal tintje geven. Om het toch een beetje spannend, maar vooral ook leuk te maken. Hoe goed kent iedere loper/loopster zijn of haar lichaam? En hoe goed kan iedere loper/loopster zijn of haar prestaties inschatten?

Jawel, er is een prijs! Niet voor de snelste loper of loopster, maar voor de man en vrouw die het best in staat is zijn of haar prestatie in te schatten.

We leggen het uit: Iedere deelnemer/-neemster geeft vooraf op hoe lang hij of zij denkt te lopen over het gekozen aantal rondjes. Uiteraard worden alle tijden geregistreerd, echter onzichtbaar voor de deelnemers/-neemster. De loper en loopster die het dichtst bij de vooraf opgegeven tijd in de buurt komen, winnen de prijs. Het is volgens de regels wel zo dat alle horloges en stopwatches vooraf ingeleverd moeten worden...

Wij zijn ontzettend benieuwd wat dit voor resultaten gaat opleveren. We kunnen ons nu al een voorstelling maken van de gesprekken tijdens de nazit!

Voor wie niet bekend is met het Rondeel: Je kunt het Rondeel bereiken door op de Beusichemsedijk naast het herenhuis 'Den Bol' de dijk af te gaan over de op- dan wel afrit naar 'de Anckerwaerdt'. Je kunt er ook komen door bij de Lange Dreef de paden naast de weilanden in te gaan richting de Beusichemsedijk. Let op: Er is weinig parkeerruimte, kom indien mogelijk lopend of op de fiets! Onder deze tekst vind je een overzichtskaartje.

Doe allemaal mee, voor de fun en voor de prestatie, tot 22 juni!

Met vriendelijke groet,
De Commissie Wedstrijden (wedstrijdcommissie@statina.nl)Lees meer berichten