Nieuwsbericht

15-05-2010

Statina, kaas en stroopwafels - 13-05-2010

Op donderdag 13 mei trok een select gezelschap atleten en atletes op naar de 1e Goudse Kaas- en Stroopwafelwedstrijd van dit seizoen. Een altijd beregezellige wedstrijd waar gratis kaas valt te snacken en stroopwafels zijn te verdienen bij elk gewonnen onderdeel. Na afloop wordt er altijd een fiets o.i.d. verloot onder de deelnemers (wat betekent dat niemand naar huis durft uit angst dat de fiets in verkeerde handen valt).

Het was druk. Het was stikkend druk.

Zo moest onze kersverse B-juniore Tessa zich voegen in een rij van 46 mede-discuswerpsters en 48 mede-kogelstootsters. Dat betekent lang wachten, koude spieren en moe worden van het staan. Het geeft wel aan dat deze wedstrijd aan populariteit wint.We hebben met ons groepje vele PRs gelopen en gestoten/geworpen. Zo liep ons jarenlang verstopt en afwezig talent Fenne Wouters een dik PR en nieuw clubrecord op de 200 meter voor meisjes junioren A in de prachtige tijd van 28.20 sec. Ze had gegokt op 29 blank, maar gokken is niet haar sterkste kant. Sprinten wel. Ook op de 100 meter liep ze weer razendsnel, en meldde ze zich bij de eerste 3.

Haar broertje Marijn vond het nodig om te gaan hinkstapverspringen (voor de lol, zo hij zei). Hij sprong meteen maar 12.00 m en plaatste zich daarmee op de 2e plaats van de ranglijst van de senioren van Statina. Volgens mijn informatie liep hij ook een PR op de 200 meter vlak in 24.19 sec. Excuseer als ik dit niet goed heb. De 100 meter mag ik van hem niet vermelden, maar dat was gewoon een solide 12.35 sec.

Lennart Henning (Leuk! Voor het eerst mee naar zon wedstrijd!) pakte nonchalant de speer en wierp hem 25.42 m verder keurig met de punt eerst in het gras: PR!

Dan Martin Spruit. Goed voor wel 3 PRs: Op de 100 meter 13.88 sec, op kogel 10.41 m (op naar plek 9 bij Statina) en op discus 28.74 m (op naar plek 7 bij Statina). En dan te weten dat Martin nog bijna 2 jaar te gaan heeft bij de Bs. Goed werk Martin.

Wie kent Michiel van Veen? Michiel is een lange, vrolijk kijkende atleet, B-junior, die af en toe erg hard loopt (hij voetbalt trouwens ook, maar daar spreek ik hem nog wel op aan. Op de 800 meter vond hij dat hij niet zo goed ging, en feitelijk klopte dat ook wel. Wat doet Michiel vervolgens: Hij zet er op de 3000 meter de sokken in en snelt naar een prachtige tijd van 10.49.86 min, goed voor een 4e plek op de Statina ranglijst. En hij twijfelde vooraf nog wel of hij aan de 3000 mee zou doen. Dit is trouwens het voordeel van een instuifwedstrijd: Je kunt je altijd halverwege de wedstrijd nog ergens voor inschrijven (behalve voor die onderdelen die al geweest zijn!).

En dan Tessa Molenaar, winnares van Statina's Jeugdatletiekpluim afgelopen jaar. Het was de eerste wedstrijd van Tessa, en op training stoot ze al tegen en rond de 9 meter. Nu bleef ze net iets onder haar PR en stootte 8.58 m. Voor de eerste wedstrijd sinds lange tijd heel niet gek. Het lange wachten was zeker van invloed op de prestatie dus dat PR komt eraan. Bij discus wierp ze een dik PR, maar die worp werd vanwege voor mij onduidelijke redenen ongeldig verklaard. Haar geldige worp was 18.43 m. onder haar PR, maar voor de eerste wedstrijd veelbelovend.

Bram Koldenhof. Tja wat moet je nu van Bram zeggen (zie ook mijn vorige verslag). Ook dit keer gaf Bram aan op de 800 meter onder de 2.00 te willen lopen. En wat doet Bram, hij loopt onder de 2.00. Niet erg veel, want daar wordt je maar erg moe van, maar net genoeg voor een stevig PR en voor een nieuw clubrecord: 1.59.25. Daarna vond hij het wel welletjes en beperkte hij zich tot fijnzinnige aanmoedigingen van de overige atleten. Gefeliciteerd Bram.

Master Frank is, als hij er is, altijd op verschillende onderdelen terug te vinden. Frank is een solide allroud atleet die er zijn hand niet voor omdraait om zowel de 400 meter n de 3000 meter te lopen, om vervolgens nog eens rustig te gaan discuswerpen. Zijn tijden: 1.16.28 sec op de 400 en 12.15.43 op de 3000. Masters, doe hem dit maar na. Bij discus valt op dat zijn techniek nog steeds goed is voor een afstand van 22.47 meter.

Tenslotte schrijver dezes:
Op de training liep het goed met de discus van Frans, maar dat moet je in de wedstrijd nog maar zien te werpen. De eerste worp schoot als een vliegende schotel uit zijn hand (wat lekker om zo over jezelf te schrijven!) en belandde pas na 44.39 m in het gras. Goed voor een nieuw PR (dat alweer 2 jaar stond) en een nieuw clubrecord. Zijn grote concurrent voor de NK, Theo Maat, wierp helaas in de laatste worp 45.94 m dus geen stroopwafels voor Frans. Hier moet wel bij opgemerkt worden dat Theo tot de jonkies behoort. Frans bijna 64 jaar en Theo 62 jaar. Zien jullie het verschil! Over de kogel van Frans worden hier geen mededelingen gedaan. Wie dit wil weten, mail of bel Frans persoonlijk.

Kortom een zeer geslaagde wedstrijd, bij matig weer, goede resultaten een spontane supporter in de persoon van mevrouw Wouters en een grote bereidheid bij de deelnemende atleten om aan meer wedstrijden deel te nemen.

Frans de LaatLees meer berichten