Nieuwsbericht

10-05-2010

2e competitiewedstrijd heren senioren - 09-05-2010

Op zondag 9 mei vond de tweede competitiewedstrijd van de heren seniorenploeg van Statina plaats, op de mooi aangelegde atletiekbaan van AV FIT te Zeist. De ploeg kende enige uitval: De twee snelle mannen, Vincent en Marc, waren beide geveld door ziekte en hebben de wedstrijd vanachter hun mobieltje moeten volgen.Nieuwkomer, debutant en verspringer Thom moest om diverse redenen verstek laten gaan. Deze uitval was aan het eindresultaat van de ploeg eigenlijk niet te zien. De Statinaploeg eindigde op een keurige 7e plaats, slechts een plaats lager dan de vorige keer, terwijl er ook nog voor Statina 2 niet courante onderdelen waren ingevoegd: De 400 meter horden en het polsstokhoogspringen. Op dit laatste onderdeel presteerde onze hoogvlieger Fons boven verwachting. Hij sprong 2.80 m, slechts 2 cm onder zijn clubrecord. Wie Fons op dit onderdeel heeft zien trainen weet deze prestatie nog meer te waarderen: Hij is namelijk eenmaal met de polsstok het materiaalhok uitgelopen en er direct daarna ook weer ingelopen (wie weet wat hij kan, kan wat hij weet!). De 400 meter horden nam hij ook voor zijn rekening. Tot de laatste bocht lag hij prima in de race, technisch goed, tijd goed, ritme goed, maar in de bocht waren we hem ineens kwijt. Hij was er even bij gaan liggen. Ondanks deze val liep hij nog sneller dan 5 andere deelnemers. Ook dit onderdeel heeft Fons uitvoerig getraind op 1 horde (dan is de 400 meter ook een stuk korter).Good Old Mario beet deze keer de spits af met kogelstoten en aansluitend discuswerpen. Kijk, het voordeel van Mario is dat hij gewoon altijd ver stoot en de discus bovengemiddeld ver werpt: Goed voor 1107 punten! Hij mag de volgende keer gewoon weer mee.

Fred startte deze keer op de 100 en de 200 meter. Beide starts waren overduidelijk geldig en je moet een keer gezien en gehoord hebben hoe deze sprinter werkelijk de spikes onder zijn schoenen uitroffelt. Met je ogen dicht hoor je nog hoe snel hij gaat. Hulde aan de Master!

Bram Bruinse had nog een revanche in gedachten met betrekking tot het hoogspringen. Deze keer vloog hij met zichtbaar genoegen over de 1.70 m. Deze progressie belooft veel goeds! Het verspringen ging hem deze keer wat minder af dan hij verwacht had. Zijn rug zat hem in de weg en als goede team-atleet en reserve voor de 4 x 100 meter estafette wilde hij zich ook een beetje sparen voor het geval hij moest invallen.

Ons loopduo, Bram en Marijn, stak weer in grootse vorm. Marijn had het enkele dagen geleden nodig gevonden om bijna een hele marathon te lopen (37 kilometer). Ondanks deze inspanning sprintte hij op de 100 meter naar een prachtige 10e plek (van de 26!) in een tijd van 12.14 sec. Vincent mag voor de volgende wedstrijd zijn spikes wel alvast gaan slijpen, de concurrentie wordt moordend. Op de 400 meter was zijn prestatie nog sprekender: 52.23 sec met een prachtige 6e plaats.

Bij Bram Koldenhof denk je altijd: 'Wat doet hij nu?' Dat was vrijdag jl. bij U-track ook al zo. In het begin loopt hij ergens in het midden, en vervolgens krijgt hij de geest en dan gaat de turbo erop. Op de 1500 meter gebeurde dit weer. Dit is mooi voor ons als supporters. Eerst denk je: 'Hee, joh, maak eens voort!', en vervolgens denk je: 'Ha, Bram gaat ze 'oprollen'!' Ook een keurige 6e plek voor Bram in 4.19.20. Hij wilde onder de 4.20, en dat moet je Bram nageven: Hij doet wat hij zegt.

Op de 200 meter bleek dat hij nog net niet kan tippen aan Marc (22.7) maar met een nette 24.55 was Bram ook hier goed voor 595 punten.

De estafette liep goed, wissels goed, snelheid goed, start goed, finish goed en uiteindelijk waren we op 11 ploegen na eerste. Tijd: 48.08 sec.Tenslotte moet nog worden vermeld dat:
1. Frans wederom goed was voor dik 0 punten, maar wel met een persoonlijk record met de 7.26 kg kogel van 10.70 m. (dikke neus naar alle jonkies);
2. Annemieke de dag van haar leven had als supporter bij deze exclusieve ploeg (Annemieke, bedankt voor het supporteren);
3. Tom (de Laat) nu precies weet hoe hij het meetlint moet houden bij kogelstoten na 124 keer meten.

Kortom, een zeer geslaagde competitiedag, beetje koud, maar goede prestaties, een eindresultaat dat telt en een sfeer die enorm goed was.

Ik hoorde enkele oudere heren al spreken over deelname aan de Masterscompetitie.

Volgende en tevens laatste competitiewedstrijd is 6 juni aanstaande te Woerden. Voor alle supporters die wel mee hadden gewild, maar om belangrijke redenen toch op het laatste moment moesten afzeggen: Komt allen en geniet met ons mee.

Frans de LaatLees meer berichten