Nieuwsbericht

26-04-2010

Lek & Linge goes athletics - 23-04-2010

Op vrijdag 23 april hebben Kitty van Berkel, Thom Snijders, Vincent Roke en Frans de Laat een hele dag atletiekles gegeven aan leerlingen van Lek & Linge.

Lek & Linge had in het kader van de nationale sportweek gekozen voor een week vol gevarieerde sport. De leerlingen konden kennis maken met onder andere badminton, dans, hockey, judo, tennis, waterpolo en atletiek.

In totaal hebben we zon 300 kinderen op de baan mogen ontvangen. We hadden natuurlijk prachtig weer en een leuk stel train(st)ers. Voor Kitty was het heel bijzonder om les te geven aan kinderen van haar eigen school.

Vincent, ons supersnelle raspaardje, verzorgde uiteraard de sprinttraining. Thom, onze ver-vlieger, gaf de verspringclinics. Kitty onze meerkampster, moesten we iets in toom houden, zij gaf overwegend hoogspringen, en Frans kan alleen maar werpen, hij verzorgde dan ook de werpclinics.

Tussendoor zag ik ook ineens iemand estafette geven of andere oefenvormen. Dat kon allemaal. De sfeer was de gehele dag erg goed. De kinderen (van 12 tot 17 jaar) waren allemaal enthousiast en iedereen deed fantastisch goed mee. De leerlingen hadden vooraf mogen kiezen voor het onderdeel waar ze aan mee wilden doen. Sommigen hadden geen keuze kunnen maken (zo leuk zijn alle onderdelen!), zodat ze door de leerkrachten werden ingedeeld. Ook bij hen toch veel enthousiasme en plezier.

Het was enorm leuk om dit met deze club train(st)ers te doen. Tussen de middag hebben we, zoals dat goede sporters betaamt, vreselijk ongezond gesnackt, en volgens mij hebben we dat niet eens zelf betaald. We hebben toch ook wel redelijk veel talent gezien, maar helaas hebben deze talenten meestal al een andere sport waar ze in uitblinken.

Wie weet komen er toch nog een paar aanmeldingen!

Mede namens Kitty, Vincent en Thom,
Frans de LaatLees meer berichten