Nieuwsbericht

25-03-2010

Culemborgse kinderen rennen zich rot voor Unicef

Bron: Culemborgse Courant
Ongeveer 600 Culemborgse basisschoolleerlingen lopen mee met de Unicef sponsorloop die vrijdag 9 april wordt gehouden op de atletiekbaan op sportpark Terweijde. Alle kinderen uit de bovenbouw van de Palster, de Prins Willem Alexanderschool, de Josefschool en de Augustinusschool gaan een geweldig bedrag bij elkaar rennen ten behoeve van inentingen voor kinderen in Afrika. De kinderen hopen ieder een zo groot mogelijke afstand af te leggen in 20 minuten tijd. Ze worden per 200 meter gesponsord door familie en vrienden.

De Unicefloop is een landelijk fenomeen dat jaarlijks in veel grote plaatsen wordt georganiseerd door de locale vrijwilligers. Het is de eerste keer dat ook Culemborg meedoet. Het evenement wordt lokaal enthousiast ondersteund door het Healthcenter Culemborg dat een hippe Zumba/Kick fun warming up voor de sportievelingen zal verzorgen, daarbij bijgestaan door de ôKids United" van groep 8 van de PWA. Ook atletiekvereniging Statina doet een duit in het zakje met een hand vol vrijwilligers die voor een professionele wedstrijdsfeer zullen zorgen. Uiteraard hopen de vrijwilligers van Unicef Culemborg op zo'n daverend succes dat deze loop ook in Culemborg een jaarlijks terugkerend evenement gaat worden.

Unicef, de kinderrechtenorganisatie van de Verenigde Naties, heeft hulpporogramma's in circa 155 landen en komt wereldwijd op voor de rechten van kinderen. Met als motto 'Kinderen eerst' geeft Unicef Nederland voorlichting over dit werk en werft daar fondsen voor. Daarnaast lobbyt Unicef Nederland voor de naleving van het Verdrag voor de Rechten van het Kind.Lees meer berichten